Szeretem az állatokat -tehát bántásról szó sem lehet-, de mégis mit csináljak a szomszédok macskáival, ha állandóan gondot okoznak nálunk?
A kertben a pázsit állandóan tele van macskasz@rral, a bejárati ajtókat és a pinceablakokat rendszeresen levizelik, a teraszon lévő párnákat, székeket összesározzák, tavaly a hintaágy párnáját szétcincálták darabokra stb...stb...
Ti mint felelős macskatartók, milyen -valós- megoldást javasoltok a probléma megoldására?
(Ne javasoljátok a kutyatartást.)
Macskásként mondom:
A macska nem kakál pázsitra, csak olyan helyre, amit be tud kaparni.
Nem cincál szét semmit darabokra, ez kutyára a jellemző.
Fentiek alapján nehezen hiszem, hogy a kérdés valós.
Kerítés, plusz javasold a szomszédodnak az ivartalanítást.
Nem tudom hogy tudják levizelni az ajtót, de gondolom úgy hogy jelölgetnek, akkor pedig ivarosak.
Mindenképp beszélgess a szomszéddal.
Akkor az nem macska volt.
A süntől a menyétig, görényig bármi mászkálhat éjszaka a kertben.
Max. az ivaros kandúrok nem kaparják el az ürüléküket, területmegjelölési céllal. Ők is jelölgetnek.
A megoldás tehát az ivartalanítás. Én macskás vagyok, ugyanúgy zavarnak az ivaros kandúrok, pláne, hogy bántják az ivartalanított macskáimat.
Én azt csináltam, hogy 1. megpróbáltam megkeresni a gazdit és rávenni az ivartalanításra 2. ha nem lett meg a gazda, akkor élvefogó csapdával befogtam őket (állatvédő szervezettől kaptam kölcsön) és ivartalaníttattam. Azóta béke van.
Az meg, hogy összesároznak ezt-azt... hát ez legyen az életben a legnagyobb probléma.
Nekem is vannak macskáim,nem járnak át másokhoz.De szerintem sem szoktak piszkolni a fűbe,inkább földre, ahol kaparni tudnak.
Van macskatávoltartó spray állatboltokban, egy ismerősöm használta, neki bevált.Be kell fújni a helyeket, ahova nem akarod hogy jelölgessen.
Vagy ha látod őket nálad, hangos hirtelen zajjal ijeszd meg, hogy hazafusson.
A kutyán kívül szerintem talán a görgős macskabiztos kerítés válhat be. Az ivaros macskák mindent megjelölnek, nálunk a homokozót kellett lefedetni a szomszéd macskák miatt. Ez egy teljesen valós probléma.
Fotózd le az okozott kárt, ha tudod és beszélj a szomszéddal. Teljesen nyugodtan üljetek le megbeszélni a problémát.
Sajnos nálunk kizárólag a kutyatartás hozott tartós megoldást, de talán nektek nagyobb szerencsétek lesz.
Azt viszont mindenképp javaslom, hogy ne vásároljatok semmiféle csodálatos macskariasztó szert, vagy készüléket, mert semmit nem érnek.
"Macskásként mondom:
A macska nem kakál pázsitra, csak olyan helyre, amit be tud kaparni.
Nem cincál szét semmit darabokra, ez kutyára a jellemző.
Fentiek alapján nehezen hiszem, hogy a kérdés valós."
Fentiek alapján nehezen hiszem, hogy normális aki ezt válaszolta.
Sajnos pont ilyen szomszédaim vannak.
Mindent letagadnak és mindenki szavát kétségbe vonják.
"Az ő macskájuk ki sem megy a kertből" mondják.
Tehát marad az élvefogó csapda.
A többi -amúgy egymásnak is teljesen ellentmondó- tanácsot, ötletet mindenkinek köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!