Jómagam kutyás vagyok, ellenben van három (nem közvetlen) szomszédom, ahol macskák vannak. Én télen etetem, más évszakokban itatom a madarakat, sok-sok fészkel nálunk, fekete rigók, rozsdafarkúak. Megelégeltem már, hogy a szomszéd macskái rendszeresen hozzám járnak szarni, és kielégítendő ragadozó ösztöneiket, rabolni a madárfészkeket, megölni a kismadarakat. No de mit tudok tenni ellenük?
Ne tudom mennyire,működik,de a fészek körül be lehetne fújni,több,mint a semmi...SZomszédoknak is szólni,hogy kezdjenek valamit a macskáikkal
2020. ápr. 16. 16:42
4/11 anonim válasza:
Ha kutyapárti vagy, akkor kutya.
Amúgy vannak mindenféle szagos, hangos macskariasztók, változó hatékonysággal, talán megér egy próbát. Vagy a szomszédokkal beszélni, hogy csináljanak valamit, elvileg az ő felelősségük lenne.
A madaraknak pedig vannak ilyen hozzáférhetetlen, "ragadozóbiztos" etetők, mindenképp próbálkoznék vele. :)
2020. ápr. 16. 16:51
5/11 anonim válasza:
A lényeg, hogy ne a macskákat hibáztasd, és ne bántsd őket, mert ők csak ösztönösen csinálják, amit csinálnak. Elzavarni ellehet őket de sajnos erre nincs megoldás, a macska gazdi meg úgyse tud (és valószínűleg nem is akar) semmit tenni ez ellen, de azért normálisan megkérdezheted tőle, hogy erre esetleg találhatnátok e valami megoldást. Ha bunkózik akkor onnantól kezdve dobáld át neki a macskaszrt :D
2020. ápr. 16. 16:52
6/11 anonim válasza:
"Ne tudom mennyire,működik,de a fészek körül be lehetne fújni"
Hát lehet, hogy a mi macskánk van fordítva összerakva, de mi egyszer kipróbáltuk, inkább vonzotta, mint távoltartotta a befújt hely.
2020. ápr. 16. 17:02
7/11 anonim válasza:
A madaras cuccokat valamire fel kéne akasztani tehát hogy a macskák ne férjenek hozzá csak úgy.
Tehát csak a levegőből tudjanak rá szállni. Már ha megoldható.
2020. ápr. 16. 17:04
8/11 anonim válasza:
Van érzékelős macskariasztó (vizet spriccel abba az irányba amelyből érzékel), nem tudom mennyire hatásos, viszonylag drágán árulják például Conrad-on, de elképzelhetőnek tartom, hogy máshol olcsóbban hozzá lehet jutni ugyanahhoz a típushoz)
2020. ápr. 16. 17:09
9/11 A kérdező kommentje:
#2. Sajnos az elzavarás nem segít, eddig is ez volt a technika. Mérgezni nem állt szándékomban.
#3. A sprayről nem tudtam, ki fogom próbálni.
#5. Igen, bunkózik.
#7. Köszönöm, a madáretetőkre mind tudok figyelni, úgy helyezem el őket, hogy egyrészt rálássunk, másrészt aligha tudnak rájuk vadászni a macskák. Persze a fészkeiket nem én építem, így nem igazán tudok nekik segíteni .
#8. köszönöm, erről nem hallottam, utánanézek.
Köszönöm a segítő válaszokat.
2020. ápr. 16. 18:23
10/11 anonim válasza:
A madáretető esetében fontosabb, hogy a madaraknak megfelelő és biztonságos legyen, mint hogy lehessen nézegetni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!