Mit lehet kezdeni a szomszédok macskáival?
Kinti macskák, teliszarják, hugyozzák a kertem és minden berendezést és levadásszák a madarakat /most pl tengelicet/.
Az állattartási szabályzatban benne van, hogy az állattartó köteles az állatait a telekhatáron belül tartani.
Kivétel a méh és a kutya, amikre külön szabályozások vannak.
Google > macska távoltartása
és a találattal átmész a szomszédhoz, hogy akkor rendelje meg és fizesse ki ő. Vagy oldja meg magának, hogy a macskák nála maradjanak, ne a te kertedben őrjöngjenek. Lehet vele beszélni, normális ember?
Kutyát nem tudok tartani.
Az egyik szomszédban macskaevő kutya van a másikban meg már nem engedik ki a macskát, de jönnek még a 10. szomszédból is...
Mérgezni az nem túl etukis, meg büntetendő, szóval ez kizárva.
A riasztás sem túl hatékony.
Marad az élvefogó csapda.
Csak utána hova vigyem a macskát?
Sintértelep vagy vigyem el 50 km-re és dobjam ki a kocsiból?
Megölni, kínozni nem akarom.
Ez nálunk is probléma, és megoldás nem sok van. Az ilyen-olyan spray, ami elvileg távol tartaná, talán még jobban vonzza. Amióta pedig az udvarunk le lett kövezve aprókővel, azóta az egészet egy hatalmas alomnak látják. Ráadásul van olyan szerencsénk, hogy a szomszéd öreglánynak 4, a mellette lévőnek pedig 6 macskája van. Az élvefogó csapda sem megoldás, mert nem hurcolászhatod más macskáját ide-oda, ha pedig valahol kidobod, az szintén büntetendő. Nem szeretem a macskákat, de sosem bántanám.
Nekem még azt ajánlották, hogy vegyünk mozgásérzékelős vízpermetezőt. Ha párszor meg lesz ő is öntözve, majd szépen megtanulja, hogy nem járkáljon nálunk. Tavasszal ki is próbálom.
Én se szeretem a macskákat, de én már meg is akartam kínozni, de amikor lehetőségem volt, akkor az "angyalka" a vállam fölött lebeszélt róla...
Miért nem hurcolászhatom?
Azzal, hogy nem tartja a telekhatáron belül, azzal lemond a tulajdonjogáról.
Tűz ellen tűzzel... Ha teheted szerez be te is egy cicát.
Lehetőleg kandúrt, mert a lánymacska lehet hogy odavonzaná hozzátok az összes bakot. Ha készítesz neki egy almot v.színű nem fogja összeszarni az udvart.
Viszont jó eséllyel nem fog megtűrni idegen macskát a területén, vagyis az udvarotokon.
Macskát se tudnék tartani.
1 a szomszédban macskaevő kutya van
2 nem szeretem a macskákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!