Mit lehet tenni azokkal a maradi emberekkel, akik szerint a
macska "fogyó eszköz", és nem hajlandóak se
ivartalaníttatni, se rendesen gondozni, se csak bennt
tartani?
Figyelt kérdés
Miért van ez az elterjedt felfogás, hogy ha valaki rendesen figyelembe veszi a háziállata igényeit, minőségi kaját ad neki, vesz neki bútort, foglalkozik vele, az be van kattanva, beteges "macskás nő"?
Szerintem ez lenne az alap, a normális állattartás.
Az összes észlény, aki szerint kínzás bent tartani, konzultált már állat szervezetekkel, vagy önerőből ilyen okos?
Értem én, hogy könnyebb az udvarra kicseszni, mint foglalkozni vele, de azért nem kellene a butaságra büszkének lenni. Ha tudsz macskabiztos kerítést, lehet udvaron, egyébként nem
2022. ápr. 15. 19:16
12/154 anonim válasza:
11, Azoknak hiába is magyarázod azt is, hogy de a törvény is azt írja elő, hogy a állatodat a területeden _kell_ tartanod. Akkor is azt fogják mondani, hogy de régen, meg hogy de a macska szabad állat!
2022. ápr. 15. 19:27
13/154 anonim válasza:
Nem konzultáltam senki mással, csak a macskámmal. Ha látom, milyen örömmel forog a porban és hogy játszanak a szomszéd macskával, akkor nem kell egy helyi megmondóember, aki szerint mindez rossz neki. Egy napig bent kellett tartani műtét miatt, az ultrahang szerint csurig volt a hólyagja, mert nem merte elengedni a pisit az alomba. Az ő világa kint van, nem egy levegőtlen, sötét szobában.
2022. ápr. 15. 19:58
14/154 anonim válasza:
13#👍😃
2022. ápr. 15. 20:00
15/154 anonim válasza:
13, mondjuk, ha levegőtlen sötét szobába élsz... nos az embernek sem való :)
2022. ápr. 15. 20:26
16/154 anonim válasza:
a macska kinti állat, vadászik, felfedezi a környéket. nem fogom korlátozni a szabadságát
2022. ápr. 15. 20:35
17/154 anonim válasza:
Az ember sincs egész nap a házban, ugye? De a szeretett állatot azért zárjuk be, mert az az érdeke.
Akkor miért nem él minden ember bezárva? Úgy nem lenne semmi bajuk, csak el kell vinni mindenkit havonta a háziorvoshoz. Jó élet, nem?
2022. ápr. 15. 20:43
18/154 anonim válasza:
Azért arra is figyeljen az agre macska bezárós, hogy nagyon nem mindegy hogy hol van az a macska.
Pécs belvárosában egy 4. emeleti lakásban vagy Zalabér legutolsó utcájában.
2022. ápr. 15. 20:46
19/154 anonim válasza:
Jajj, a sötétség. Nem kell domesztikálni állatot, ha képtelen vagy gondoskodni róla. Értem én, hogy könnyebb az udvarra kib@szni, majd lesz vele valami, darab darab. Felelős vagy azért az állatért, és köteles vagy birtokon belül tartani. Mellesleg a macska rendkívüli kártékony állat a madár és hüllö állományra, de semmi baj. Ha valami gondja van, gondolom azt is tőle kérdezed meg, menjetek-e orvoshoz, végülis kiderült, kettőtök közül ki az okosabb. Sok sikert.
2022. ápr. 15. 23:30
20/154 anonim válasza:
Aztán jönnek a nagy macskatartók dolgozni, leülnek a székbe, a ruhájukból hullik a macskaszőr, más meg abba a székbe üljön bele. Már pár munkatársamnak beszóltam emiatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!