Mit lehet tenni azokkal a maradi emberekkel, akik szerint a macska "fogyó eszköz", és nem hajlandóak se ivartalaníttatni, se rendesen gondozni, se csak bennt tartani?
Miért van ez az elterjedt felfogás, hogy ha valaki rendesen figyelembe veszi a háziállata igényeit, minőségi kaját ad neki, vesz neki bútort, foglalkozik vele, az be van kattanva, beteges "macskás nő"?
Szerintem ez lenne az alap, a normális állattartás.

Én nem jelentettem senkit, pedig engem sértegettek a legjobban!
Kellemes ünnepeket kívánok Embernek, állatnak egyaránt! Egy vidéki!

Érdekes hogy a pejoratív, sértő hozzászolások itt vannak stabilan, ami meg például arról szólt hogy a tápon és konzerven elő, kizárólag lakásban és jólétben tartott macskák - a fejlett nyugat európában - tömegesen szenvednek idősebb korban halállal járó veseelégtelenségben és fogkövektől.
Konkrétan tudom Svájci ismerősön, orvosokon keresztül.
Ezt miért kell kimoderálni?
Obszcén?
Sértő?

Azért, mert feljelentgetitek egymást névtelenül, elvtársak, aztán lapultok és mosolyogtok a másik szemébe, amíg a tartótisztek intézik a többit. Sok dolog nem változott ám a rendszerváltással, ugyanolyanok az emberek.
Végül az egész fórum olvashatatlan, mert azt se tudni, ki és mire reagált már.

"14. § (4) A kedvtelésből tartott állat tartási helyének olyan méretűnek kell lennie, hogy az állat fajára jellemző mozgási igényét ki tudja elégíteni."
Háziasított macska területigénye: 0,07 – 0,28 km² (70.000-280.000 m2)
Puff neki. Törvényt sért, aki a macskát 50(!) m2-en tartja és ezzel korlátozza a szabad mozgási igényét. Az 1/1400-ad része a minimum igényének.
Szégyelljétek magatokat.

Ennyit akartam hallani. Csak addig dobálóztok törvényi kötelezettséggel, amíg arrafelé lejt a pálya, utána már soroljátok a légből kapott számokat. (az előbb két évig élt a macska, ma már csak fél évig).
A kettő között van az igazság, az egyik két évig él, a másik 15 évig. De legalább természetes környezetben él addig, nem a sötét házban és egész nap azt csinálhatja, amit egy macska szeret.

#67 Csapd már hozzá, hogy az állattartó a macskát KÖTELES a telkén belül tartani. Az épp olyan törvénysértő. Szóval lebutítva a szintedre: nem hagyhatja el a telekhatárt. Nem mehet àt, nem tartózkodhat a tulajdonos területén kívül.
"Puff neki!"
Idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!