Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit lehet tenni azokkal a...

Mit lehet tenni azokkal a maradi emberekkel, akik szerint a macska "fogyó eszköz", és nem hajlandóak se ivartalaníttatni, se rendesen gondozni, se csak bennt tartani?

Figyelt kérdés

Miért van ez az elterjedt felfogás, hogy ha valaki rendesen figyelembe veszi a háziállata igényeit, minőségi kaját ad neki, vesz neki bútort, foglalkozik vele, az be van kattanva, beteges "macskás nő"?

Szerintem ez lenne az alap, a normális állattartás.

2022. ápr. 15. 17:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/154 anonim ***** válasza:
82%

Én nem jelentettem senkit, pedig engem sértegettek a legjobban!

Kellemes ünnepeket kívánok Embernek, állatnak egyaránt! Egy vidéki!

2022. ápr. 16. 16:10
 62/154 anonim ***** válasza:
18%

Érdekes hogy a pejoratív, sértő hozzászolások itt vannak stabilan, ami meg például arról szólt hogy a tápon és konzerven elő, kizárólag lakásban és jólétben tartott macskák - a fejlett nyugat európában - tömegesen szenvednek idősebb korban halállal járó veseelégtelenségben és fogkövektől.

Konkrétan tudom Svájci ismerősön, orvosokon keresztül.

Ezt miért kell kimoderálni?

Obszcén?

Sértő?

2022. ápr. 16. 16:21
 63/154 anonim ***** válasza:
75%
62 tudsz te mindent tesa... A kinti macska meg átlag 2 évesen meghal, nem jut ela fogköig. Szóval a hazugság hazugság, a demagógia demagógia, nem kell a butaságot terjeszteni, akkor sem, haa svájci Milka tehén a spanod
2022. ápr. 16. 17:06
 64/154 anonim ***** válasza:
31%
Hát nálunk a kinti macskák átlag életkora fél max 2 év volt. Mint írtam az elején, elütötték, megmérgezték, elkapta egy kutya vagy szimplán nem jött haza.
2022. ápr. 19. 07:57
 65/154 anonim ***** válasza:
18%

Azért, mert feljelentgetitek egymást névtelenül, elvtársak, aztán lapultok és mosolyogtok a másik szemébe, amíg a tartótisztek intézik a többit. Sok dolog nem változott ám a rendszerváltással, ugyanolyanok az emberek.

Végül az egész fórum olvashatatlan, mert azt se tudni, ki és mire reagált már.

2022. ápr. 19. 08:31
 66/154 anonim ***** válasza:
37%
64 másnál is annyi, csak valamiért büszkék a darab-darab mentalitásra. Felelős állat tartás, ismeretlen fogalom.
2022. ápr. 19. 08:33
 67/154 anonim ***** válasza:
19%

"14. § (4) A kedvtelésből tartott állat tartási helyének olyan méretűnek kell lennie, hogy az állat fajára jellemző mozgási igényét ki tudja elégíteni."

Háziasított macska területigénye: 0,07 – 0,28 km² (70.000-280.000 m2)

Puff neki. Törvényt sért, aki a macskát 50(!) m2-en tartja és ezzel korlátozza a szabad mozgási igényét. Az 1/1400-ad része a minimum igényének.

Szégyelljétek magatokat.

2022. ápr. 19. 08:46
 68/154 anonim ***** válasza:
85%
Akkor szégyellem magam. Inkább, mint hogy fél évente cserélgessem a macskáimat. Nem beszélve arról, hogy apáméknak brit cicáik vannak. Ha hagynák bóklászni őket, akkor 1-2 napon belül ellopná őket valaki.
2022. ápr. 19. 08:50
 69/154 anonim ***** válasza:
0%

Ennyit akartam hallani. Csak addig dobálóztok törvényi kötelezettséggel, amíg arrafelé lejt a pálya, utána már soroljátok a légből kapott számokat. (az előbb két évig élt a macska, ma már csak fél évig).

A kettő között van az igazság, az egyik két évig él, a másik 15 évig. De legalább természetes környezetben él addig, nem a sötét házban és egész nap azt csinálhatja, amit egy macska szeret.

2022. ápr. 19. 08:55
 70/154 anonim ***** válasza:
71%

#67 Csapd már hozzá, hogy az állattartó a macskát KÖTELES a telkén belül tartani. Az épp olyan törvénysértő. Szóval lebutítva a szintedre: nem hagyhatja el a telekhatárt. Nem mehet àt, nem tartózkodhat a tulajdonos területén kívül.

"Puff neki!"

Idióta.

2022. ápr. 19. 08:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!