Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megbántad vagy jó döntés...

Megbántad vagy jó döntés volt, hogy lett cicád? A nehézség és feladat, a problémák, vagy az örömök vannak túlsúlyban?

Figyelt kérdés

2022. márc. 27. 14:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
16_os vagyok: igen , ivaros nőstény cica. Sajnos volt egy császárja, így félek újabb műtétnek (ivartalanításnak) kitenni:(
2022. márc. 28. 16:09
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nem kérdés, hogy van-e macska vagy sem, hiszen egész életemben volt. Az első sajátot 5 évesen kaptam. Nem tudom elképzelni a macska nélküli életet, egyértelmű, hogy mindig van legalább 1 cicám, így megbánni sincs nagyon mit. Csak azt sajnálom, hogy az emberhez képest túl hamar megöregednek és lelépnek, az elengedésük meg nem éppen a legkellemesebb dolgok közé tartozik az életben.
2022. márc. 28. 18:51
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó döntés volt. Amikor feszült vagyok, vagy nehéz napom volt, csak átölelem, kisírom magam és minden problémám elszáll. Csak ő van, és csak én. Csak mi.

Ezért az érzésért megéri minden nap felkelni

2022. márc. 28. 23:48
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántam meg, imádom mindkettőjüket, akkor sem jut eszembe ilyesmi, mikor rosszat csinálnak. Mondjuk azért hozzátenném, aránylag jól nevelhetőek macskamércével, sokkal rosszabbakat látok/hallok a környezetemben.
2022. márc. 29. 21:11
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kettő van és nem bántam meg. Az elején voltak nehézségek, egyrészt amikor kamaszodott az első és a határokat feszegette folyamatosan, nem volt vele könnyű, sokat veszekedtünk. Másrészt az elején nekem is szokatlan volt és kellemetlen, hogy hirtelen megjelent a privát teremben egy idegen. Én magam akartam macskát, szóval meglepődtem ezen az érzésen, nem számítottam rá, kb egy hónap volt talán, mire elmúlt. Hiába, mind a két félnek meg kell szoknia a másik jelenlétét. Igyekeztem nem éreztetni semmilyen formában a macskával, mert az én egyéni szociális problémám, de okos állatok, nem tartom kizártnak, hogy megérezte :/

Szerencsére mind a kettő viszonylag gyorsan felfogta, mit nem szabad csinálni, nincs sok problémám velük, de igen, kell rá szánni időt és energiát az elején, hogy odafigyelj és megpróbáld megértetni velük, meddig tartanak a határok. És arra is kell időt szánni folyton, hogy foglalkozz velük. Játszani kell velük, szórakoztatni, odafigyelni. Szóval idő és munka, de szerintem megéri, okos, szociális, szép és szórakoztató állatok (persze ez jellemfüggő), van személyiségük és tudnak társaságot nyújtani.

2022. márc. 30. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!