Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha továbbra sem eszik, akkor...

Ha továbbra sem eszik, akkor el kell altatni?

Figyelt kérdés
Szeretném megelőzni a lincselést, ezért röviden a sztori: macskám kiszökött, igen az én hibám, tisztában vagyok vele és elhihetitek, átkozom is magam miatta eleget. Hazajött 3 nap után, borzasztóan nyálzott, gennyezett a szája. Orvos, kitisztította neki, infúzió, gyógyszerek, vélhetően belenyalt valami háztartási szerbe/méregbe, ami megmarta a nyelvét, ínyét. Orvossal azóta kétszer beszéltem még, de holnap, azaz a 10. napon kell konzultálnunk a továbbiakról. Sajnos elképesztően keveset evett ezekben a napokban, minimális főtt csirkét és májkrémet, egyetlen pozitívum, hogy sokat iszik. Igazából az érdekelne, volt e valaki hasonló helyzetben, illetve mi lenne a legjobb megoldás szerintetek? Borzasztó tanácstalan vagyok, nyilván nagyon nem szeretném elveszíteni, de az ő érdekeit szeretném szem elott tartani, ezert próbálok felkészülni legrosszabbra is. Előre is köszönöm!
2022. márc. 25. 14:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%
Tejet csak laktózmenteset adj neki.
2022. márc. 25. 15:14
 12/27 anonim ***** válasza:
43%
veseproblémákkal nem tudom, mennyire jó ötlet ilyen nyalogatós koncentrált vitamint adni neki
2022. márc. 25. 15:20
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt nem tudni, hogy van-e veseproblémája, másrészt ez nem sima vitaminpaszta, hanem teljeskörű, étkezést helyettesítő úgynevezett űrhajóspaszta. De ha van veseproblémája is, annak is árt éhezés. Doki mindenképp kell a vese és a száj állapotának megállapítására.
2022. márc. 25. 15:33
 14/27 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm Nektek!

Pasztát rendeltem is, illetve még ma gyorsan megprobalom beszerezni, hatha lehet kapni a környéken is valahol, pont ilyesmin agyaltam, hogy jo lenne!

Vért nem vett, vesékről sem mondott semmit sajnos. Felsorolta milyen ételekkel próbálkozzam, ahogy írtam, csak a csirke és májkrém volt szemernyit is sikeres, illetve gyogyszerezzem napi 1x (antibiotikum, fajdalomcsillapito)

Annyit mondott még, hogy 50-50% esély van mindkét kimenetelre es hivjam, ha van valami.

Holnap kijön megnézni, mindenkepp rafogok kérdezni ezekre a dolgokra is, csak annyira megvisel engem is ez a helyzet, hogy mindenképp szerettem volna még informálódni. Köszönöm meg egyszer!

2022. márc. 25. 15:35
 15/27 anonim ***** válasza:
17%
7-es , Tudod a mai állattartók odab@sszák nekik a tápot és erre még büszkék is. Egy legyengült macska miért is fog fosni, mesélj csak ?
2022. márc. 25. 15:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
14# nem tudnátok elvinni egy orvoshoz? Bocsi, direkt írtam így. Nekem veseelégtelen lett a macskám, sokat olvastam utána, de szükségtelenül, mert a mi orvosunk tudta a dolgát. Egyébként ha akkor azt csinálja, mint most a ti "orvosotok" akkor már rég nem élne. Nagyon sok munka volt, kb. félholt macskát de visszahoztuk. A labor volt a legelső, de nem ilyen 10 nap, ez műhiba. A labor értéke mutatta mi a gáz, onnantól vesetáp, bizony volt kényszeretetésünk, kényszeritatás is, és pár héttel később infúzió ami azóta is párnaponta. A miénk krónikus veseelégtelen, a tiétek akut, ha a mérgezéstől van, akkor is vesetáp kell, csak akkor nem élete végéig, hanem kúraszerűen, de nagyon fontos, a legfontosabb. Mellé Pronefra nevű foszfátmegkötő. Simán megmarad, kipendül, ha ez a baja, de úgy nem, ahogy ez a tiétek kezeli, illetve nem kezeli. A veséről kell levenni a terhelést (kaja fehérje és foszfáttartalma, tehát a pasztát a labor után add) és sok víz, hogy a kiválasztás meglegyen, az anyagokat több vízzel tudja kivinni mint az egészséges vese. Ezek rutindolgok a mai tudomány szerint. Emiatt nem veszítheted el a cicát. Ez egy opció, aminek ilyen anamnézis és tünetek mellett valószínűsége van, s a cselekvés ez irányban semmi, ez nem megengedhető.
2022. márc. 25. 15:49
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

15# igazad van, csak a jóltáplált macskák fosnak, a legyengülteknek a szervezetében ez a funkció nem elérhető. Vagy, ha mégis a hasmenést követő dehidratáció számukra igen hamar végzetes. Inkább b@ssza neki oda a megfelelő diétás tápot, mint gügyögve tegye elé az utolsó vacsoráját a tejes kenyeret. Hamár végletekkel csapkodsz.

Mostmár nem csak szimplán gonosznak látlak! Hogy minek, azt megtartom magamnak, a kérdésben szereplő cica élete és a gazdája lelki egészsége van szem előtt.

2022. márc. 25. 15:55
 18/27 anonim ***** válasza:
23%
Régen, még 40 éve hírét sem hallottuk az ilyen olyan tápoknak és teljesen vegyes dolgokat ettek a macskák, addig nem voltak betegek sem. Nézd meg most és gondolkodj. Konkrét példákról tudok, hogy az orvos ezt vagy azt ajánlja, de valójában, amelyik tápgyártó fizet neki azt fogja ajánlani.
2022. márc. 25. 18:00
 19/27 anonim ***** válasza:
21%
Adjál neki sok tejet, a szájsérülés miatt nem eszik vélhetően, de a tej az folyékony kajának minősül.
2022. márc. 25. 20:10
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha máshogy nem eszik, próbálj neki fecskendővel bébiételt adni, kis vízzel hígítva fel tudod szívni, vagy pástétom cicakonzervet, azt is hígitva. Enyémnek erős vírusfertőzéstől torok és gyomorgyulladása volt, kb. 2 hétig csak úgy tudtam etetni, lassanként kezdett magától. A dokink még javasolt cica Bérescseppet is adni.
2022. márc. 25. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!