Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves házicicám, és kaptam egy 4 hónapos fajtatiszta kölyökmacskát ajándékba, és választanom kell hogy melyiket tartsam meg. Nagyon odavagyok a kicsiért a nagyért is de inkább a kicsihez kötődöm. A kicsivel szeretnék majd tenyészteni, már megvolt az első kiállítása is a hétvégén, de viszont választanom kell hoghy melyiket tartsam meg. Kérlek ne írjátok hogy mindkettőt csak azt hogy ti melyiket választanátok.
2010. szept. 13. 21:28
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen a nagyot választanám!
2010. szept. 14. 10:04
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kerdezo!

En 5 eve (jelzem akkor meg csak 17 voltam) elkovettem ugyanezt a hibat! Volt egy sima voros hazi cicam, es karacsonyra kaptunk melle egy himalajai perzsa cicat, torzskonyvvel tenyesztotol. Persze a 2 fiu cica nagyon nem jott ki igy az egyiktol meg kellett valnunk. Egy kozeli jo baratomhoz kerult a voros cica, de a mai napig faj a szivem a dontesem miatt. A himalajai cicarol tudni kell h nagyon onfeju, harcias cica. Megkap mindent es szeretem is, de ha vissza csinalhatnam a voros hazi cicamat valasztanam, aki a jo baratomeknal a mai napig is huseges viselkedik, es soha olyat nem tett mint ez a mostani.

Jo tanacskeppen mondom hogy vagy mind a kettot tartsd meg vagy azt amelyik mar evek ota veletek van, mert annak ismered a jellemet, tudod h milyen.

Csak azt tudom mondani, hogy ha a kicsit valasztod tenyleg "neked sem valo" cica, ahogyan nekem sem. Ne a kulsejet szeresd hanem a szepet lasd a haziban is...

Remelem segitettem a dontesben :)

2010. szept. 14. 11:27
 13/44 anonim ***** válasza:
93%
Én biztos hogy a 3 éves cicám tartanám meg. Az a cica már megszokott téged, ragaszkodik hozzád, szeret téged. Szomoru h ilyen megfordul egy gazdinak a fejébe h lecserli a kedvencét.... :(
2010. szept. 14. 13:42
 14/44 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kerdezo, legalabb a kicsi Maine Coon? Csak mert a "mert kesobb szeretnek tenyeszteni is" kerdeskorben most ök a favoritok...

Barhonnan nezzuk, ez a kijelentes valojaban azt mondja: Es kesobb szeretnek belole anyagi hasznot is.

Ha neked ez a fontos, akkor valaszd ezt. Csak ne alszenteskedj azzal hogy "inkabb a kicsihez kotodok". Te a lehetseges anyagi haszonhoz kotodsz, nem a macskahoz.

Szoval, eddig tartottal egy macskat 3 evig mert "elvan az, keveset eszik, ha megdoglik, lesz masik", mostmeg lehet, penz is lesz a dologbol. Errol szol a dolog, semmi mastol.

Ha erdekelne a macskak sorsa, a nagyot valasztanad, es a kicsit "berbe adnad" megbizhato ismerosnek.

De szerintem nem errol van szo. Tudod mit? Csinalj amit akarsz, csak ne vard, hogy itt tul sokan azt mondjak, hogy a kicsit valaszd. Sajnos tul sok itt a macskaszereto ember.

2010. szept. 14. 14:27
 15/44 A kérdező kommentje:
Ez azért dúrva volt az utolsótól. Hát igen az átlag ember a nemlétező pénzre gondol a tenyésztésből, de mivel az olyanok mint én nem tudnak pénzt szerezni csak veszteni a tenyésztésen ezért ez meg sem fordult a fejemben. A kiscica már kiállításokra jár és őt nem rakhatom ki az udvarra és a másik cica meg udvari és néha bejöhetett eddig de mostmár így nem. Lényeg az hogy a kiscica csak bent lehet a nagy meg csak kint és így nem jut elég idő a nagyra. De már találtam neki gazdit, nem is egy jelölt van rá, így el tudom ajándékozni. Egyébként nem a fajtatisztaságáért vagyok oda a kicsiért hanem a jelleme miatt mert olyan bújós a másik meg sosincs itthon. Egyébként nem Maine Coon hanem Savannah cica :)
2010. szept. 14. 16:10
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
A válaszodból nem derül ki, hogy melyiknek találtál gazdát, de ahogy itt felvázoltad a helyzetet, gondolom a nagynak. Veregesd a vállad, hogy milyen felelősségteljes vagy. 1 év múlva majd adok egy Szfinxet, utána kidobod a mostani kicsit mert megnőtt?
2010. szept. 14. 16:37
 17/44 anonim ***** válasza:

Kedves kerdezo, megertelek, de nem ertek veled egyet.

Ugyannakkor valojaban nem biztos, hogy maskent dontottem volna a helyedben - de ettol meg nem ertek veled egyet.

Amugy amit nem ertek, miert nem lehet meg egy "kinti-benti, es es teljesen benti macska rendesen egymassal?

A Savannah-t, minden ellenkezo hiresztelessel szemben, "relativ jol" kijonnek a tobbi macskaval (tapasztalat) az oltasokat meg amugy is meg kellene kapnia mindegyik macskanak.

Szoval, valojaban nem ertem a problemat.

2010. szept. 14. 16:54
 18/44 A kérdező kommentje:
Az hogy a kicsi csak benti a nagymeg kinti benti lenne, de már csak kinti lehet és ezt rosszul viseli, és nem akarom hogy rosszul essen neki, mert a kicsinek semmi baja a naggyal de a nagy állandóan támadja a kicsit ha bejön és multkor is nagyon megkarmolta és nem tudom leállítani :S
2010. szept. 14. 17:09
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
remélem születik egy kistesód és téged kidobnak mert a kicsi olyan aranyos bújós meg el lehet vinni szépségversenyre.
2010. szept. 14. 20:08
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy bántja a kicsit, mivel féltékeny. Emberségből megbuktál... Azt nem veszed észre, hogy mindenki azt hangsúlyozza, hogy milyen szemét vagy. Egy kicsit magadba nézhetnél.
2010. szept. 14. 21:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!