A Sziámi macskám Bengálival vagy Maine Coon cicával jönne ki jobban?
Nekem bengáli van a sziámi mellett.. De azért jönnek ki jól, mert ez a bengáli nyugodt, türelmes, hagyja főnökösködni a sziámit. Nem egy átlag bengáli, az biztos.
Előtte próbáltunk sziámi, házi macska társat de egyszerűen úgy ment rájuk mint egy pitbull. Lefogtam, de akkor is harapott volna utánuk. Ahol érte őket ott harapott, mart volna. Fújtatott. Gyilkolni akart.
Tehát szerintem nem a fajta a lényeg, hanem a személyiség.
Egy nyugis, türelmes cica kell ilyen darázs mellé. A bengálin kívül amúgy anyám brit cicáját is elfogadta egyből, aki szintén halálosan nyugodt. Nem ellenkezik a vadorzóval.
8: a macskák 90%-a szarul reagál elsőre a másik macskára, mert territoriálisak. Egy idő után viszont a nagy részük igenis szoktatható. A kérdező nem írta, meddig próbálkozott a többivel, de ha csak ilyen fél napokat, akkor az semmi kb. Hetek kellenek ehhez legtöbbször, minimum. És hát igen, eleinte oda kell figyelni: nem hagyjuk őket felügyelet nélkül egy helyiségben stb.
Mi tavaly hoztunk kiscicát a 7 éves, jól megtermett kandúrunk mellé, hát, rohadtul utálta eleinte. Fújt, morgott, be volt sértődve, még ránézni is utált a kicsire, ha a kezemen megérezte a szagát, rám is fújt. Ez ment pár hétig, aztán már hajlandó volt vele egy légtérben maradni, de nem enegdte oda magához, elzavarta. Most se világi cimbik, mert a nagy antiszoc, de hajlandó elviselni a kiscsit és néha még játszik is vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!