Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Fajtatiszta lehet ez a cica...

Fajtatiszta lehet ez a cica szerintetek? Bajom lehet, ha valaki keresi, de nem adom vissza?

Figyelt kérdés

Néhány napja találtuk elbújva az udvarunkon, nagyon félt szegény. Egyértelműen benti cica, mi is behoztuk. Senki se kereste azóta és nem nem is akarom visszaadni, ha van is gazdája, mert ha hagyta megszökni a lakásból akkor nem jó gazdi, ez a cica pedig nagyon cuki és eleinte felénk volt, de most már jól érzi magát nálunk. Csak azt se szeretném, ha a szüleimnek baja lenne belőle, mert ha fajtatiszta akkor akár drága cica is lehet. Szerintetek?

[link]

2022. jan. 4. 11:43
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
92%

Értem én, de a pénztárcát sem tartod meg ha megtaláltad (legalábbis a normálisabbja), mert ha kiderül, az lopásnak minősül. Gondolom ti sem akartok a rendőrségre járkálni, ha esetleg gazdás.

Újra elmondom: ha nem chipes a macska, akkor sem a tiéd, ergo keresni kell a gazdáját.

2022. jan. 4. 12:44
 22/57 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez lesz:

Karthauzi

Régóta tenyésztett macskafajtáról van szó. Jellegzetessége a rövid szőrű, ezüstszürke, csillogó és dús szőrzete. Szemei narancsosak vagy aranysárgák. Nagyon szelíd, aktív, játékos macska, aki igényli a szeretetet és a törődést.

[link]

2022. jan. 4. 12:46
 23/57 anonim ***** válasza:
100%

"Annyira nem vagyok nagy macskabarát, alapból nem gondolkodtam saját cicán, de őt pár nap alatt is sikerült megszeretnem. "

Oké, és akkor most játszunk el a gondolattal: megszeretted, egyre jobban kijöttök egymással, majd jövő szilveszterkor épp hazajössz valahonnan, nyitod az ajtót, de addigra már a cica teljesen meg van zakkanva a petárdáktól, mint az ágyugolyó kilő és eltűnik. esélyed sincs megfogni.

Majd eltelik pár nap, és kiderül, hogy valaki megtalálta, befogadta, de nem adja vissza neked, mert pár nap alatt megszerette. Pedig már 1 éve Nálad van, költöttél rá nem keveset, stb.

Nos, hogy esne neked?- gondolkodj el rajta...

2022. jan. 4. 12:47
 24/57 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nem a Kérdezőnek kell keresni a macska gazdáját, hanem a gazdának kell keresnie a macskáját.

Ha meghirdeti, kiplakátolja, hogy találtam egy ilyen és ilyen cicát, honnan tudja, hogy a gazdája jelentkezik? A macska nem kutya, hogy kimutatja az igazi gazda iránti örömét.

Kérdező!

Nem tudom mi lesz a cica sorsa, de ha az lesz a végeredmény, hogy nálad marad, akkor mindenképpen vidd el egy mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatra, komplex laborral együtt. Lehetőleg állatkórházba, mert azok felszereltebbek. Soha nem lehet tudni, hogy nincs e kezelésre szoruló betegsége. Ahogy a 20 évet megélt cicánk is rendszeres gyógyszeres kezelést kellett kapjon kicsi korától egy allergia miatt.

2022. jan. 4. 12:54
 25/57 anonim ***** válasza:
93%

24! Nekem is ilyen macskám van. Pontosan tudom, hogy van egy fekete folt a szájpadlásán. Ahogy azt is tudom, hogy ivartalan. Azt is tudom, hogy a jobb szemfoga picit törött. Tudom, hogy habzsol és két részre kell osztanom a kajáját, mert sugárban okádik. Azt is tudom, hogy milyen hangon nyávog, hogy dorombolás közben folyik a nyála és tudom, hogy sosem kaparja el a szart az alomban.

Plusz kb ezer képem van róla amivel tudom bizonyítani, hogy az enyém. Meg itt az oltási könyve. És ha ez nem lenne elég, az összes családtagom és barátaink is tudják bizonyítani.

És igen, a gazda is keresi nyilván a macskáját, de a megtalálónak KÖTELESSÉGE keresnie a gazdát és meghirdetni, hogy találta.

2022. jan. 4. 12:59
 26/57 anonim ***** válasza:
100%
A gazdanak is kotelessege keresni a macskat es a kerdezonek is. Nyilvan a kerdezo tini, legalabbis az onzosegebol ez jon le, de remelem legalabb a szuleinek tobb esze van es kezukbe veszik a dolgot.
2022. jan. 4. 13:22
 27/57 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem tedd fel facebookra hátha valaki felismeri. Az én benti cicám is kiszökött már 4 hónapja, akire rábíztam 2 napra, nem figyelt és kislisszolt, azóta is abban reménykedek, hátha valaki így van vele, mint te és annyira megszerette, hogy nem akarja visszaadni, még ez lenne a legjobb opció...
2022. jan. 4. 13:50
 28/57 anonim ***** válasza:
100%

20-asnak lesz igaza, kathauzi macska. Különleges, tuti biztos van törzskönyve, chipje, és gazdija.

Amúgy hím, ugye?

A macskák nem csak a gazihoz kötődnek, hanem a házhoz is, magyarán előbb utóbb tőled is meg fog lépni, mert haza akar menni. Előzd meg azzal, hogy viszed állatorvoshoz, és a chip alapján meg is lesz a gazdi, és nem kell gyalogolnia a macskának hazáig.

Egyébként nagy távolságra is képesek, a mi macskánk mikor gyerek voltam, vittük magunkkal a Balatonra nyaralni, de megszökött, és mikor hazamentünk a nyaralásból, akkor már ott várt minket a ház előtt.

Ne legyetek szigorúak a kislánnyal vagy a kisfiúval, csak szimplán jelezzétek neki, hogy neki is rettentően hiányozna, ha elszökött volna a kiskedvence, és fergetegesen szomorú lenne. A kérdező nem úgy reagált, hogy ha chip-je van akkor is meg tartja, hanem akkor ha nincs chip-je, és le telt az a hivatalos idő, amit a gazdi keresésével telt.

2022. jan. 4. 15:38
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

* 20-asnak lesz igaza karthauzi macska.

* A macskák nem csak a gazdihoz kötődnek, hanem a házhoz is, magyarán előbb-utóbb tőled is meg fog lépni, mert haza akar menni.

* Egyébként nagy távolságból is képesek hazatalálni

* A kérdező nem úgy reagált, hogy ha chip-je van, akkor is meg tartja, hanem akkor ha nincs chip-je, és le telt az a hivatalos idő, ami a gazdi keresésével telt.

2022. jan. 4. 15:41
 30/57 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező nézd meg az Úton hazafelé című filmet, aztán gondolj arra, hogy lehet valahol egy Hope-hoz hasonló kislány is bőg a macskája miatt.
2022. jan. 4. 15:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!