A macskám ugrál az asztalokra/pultokra mit tehetek?
Figyelt kérdés
A cicám mindig mindenhova felugrik. Hiába fröcskölöm le vagy szólok rá esetleg ütöm meg sosem tanul. Már nem tudom mit tudnék tenni és édes anyám már ki akarja tenni az udvarra tavasszal mert nem bírja ha a macska fent mászkál az asztalon és mindent megeszik (van étele lent a táljában)2021. dec. 29. 23:41
11/16 anonim válasza:
Papírzsepire tegyél valami citrusos illóolajat. Mi ezzel szoktattuk le függöny ráncigálásról.
Egyébként tudom hogy nem leszek népszerű de elég egyszer kétszer úgy ráijesztened, hogy komolyan vegyen. Ne engedd hogy elszaladjon. Kapd el. A férjem nagyon hangon szokta mondani neki h NEM!. Nem csapja meg de jól meg fogja. Lényeg h komolyan veszi macska. Így szépen megtanulta a nem szót. Már elég csak ennyit mondani.
12/16 anonim válasza:
A nem szó nálunk is működik :-). De ahogy leírta 9 és 10, ha van cicád neked kell megteremteni a körülményeket, tehát elpakolni mindent, amit féltesz, vagy amit nem neki főztél. Fertőtlenítő sprayvel áttörlöd az immár üresen tartott konyhapultot. Nem kell ezt túllihegni, az asztal nem egy szent hely, persze, ha esztek és akkor is megy akkor rá kell szólni ijesztően, jó hangosan, letenni onnan. De nem ütni mint a répát!
13/16 anonim válasza:
Két oldalú ragasztószalag nálunk bevált a magasabb helyeken. És nem hagytunk kint semmit amit le tud lökni. Egyszer véletlen kint hagytunk egy pénz érmét, lejátszotta az aszralról.
14/16 anonim válasza:
Nálunk is csinálta ezt, pedig nem volt semmi elől hagyva. Ilyenkor megfogtam a grabancánál, rászóltam és orron pöcköltem, majd kizártam az előszobába. Hamar rájött, hogy ez a bünti akkor van, ha felmegy az asztalra/konyhapultra. Ma már csak a székre csücsül fel :) (ezzel meg semmi problémám nincsen)
15/16 anonim válasza:
Ecetes vízzel vagy mosogató szerrel takarítsd le. Nem szeretik a szagát.
16/16 anonim válasza:
A leírt módszerekkel meg lehet tanítani a házirendre. Nem kell fizikai fenyítéshez folyamodni, de komolyan rászólni, megcsippenteni a grabancát lehet. Kitartónak kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!