A macskam valoszinuleg patkanymerget evett, delutan vettem eszre, haldoklik (kinti macska, nincs mindig szem elott) Behozam a lakasba, de izamit elernyedve fekszik, sarga a szeme, zold a szeklete, verzik a szaja. ?
Hasonló méretű faluban lakom. Tényleg ilyenek az emberek. A macskák nincsenek ivartalanítva, potyogtatják a kölyköket nyakra-főre. A szomszédban még novemberben is lettek kismacskák. Ilyen felhozatal mellett kb senkit nem érdekel ha elhullik egyik-másik. Hol patkánymérget esznek, hol fagyállóval etetik be őket ha már elszaporodtak, vagy épp a félkettes busz vasalja ki a figyelmetlenebbet. --› Lapát, ásó, ganyédomb.
Egyfajta szimbiózis van: kap a macsek kaját, cserébe jelenlétével zavarja a rágcsálókat, egyéb állatokat amik a padlásokon telepednének meg, és még el is kap belőlük néhányat.
Darab-darab, gyünnek-mennek, foltos-cirmos, fekete-fehér...
Csak néhány olyan hülye van mint a kérdező, meg mint én akinek érzelmi kötődése is van a macska iránt.
Szerintem nem lesz annak a macskának már sok karácsonya ha már a száján is dől a vér. :(
Ahogy a Kedves 22 is leírta, falun fogyóeszköz a macska.
(Szomszédomnak van egy lány cicája, természetesen nincsen ivartalanítva, emiatt évente 3-4x jönnek a kiscicák.)
Na most akkor mi a jobb?
Ha egy utcan talált rossz állapotban lévő kiscicát megment, hazaviszi, szereti, eteti, foglalkozik vele stb.
Vagy az ha inkább hagyja sok más társával meghalni őket?
(És most nem részletezném azt, hogy miket szoktak csinálni a kismacskákkal.)
Lehet, hogy nem volt elég pénzük arra, hogy ott hagyjanak több 10 ezer ft-ot az állatorvosnál, de az még nem azt jelenti, hogy nem foglalkozott és nem törődött a macskával.
Igen, sajnos ez a magyar valóság, viszont szerintem még így is sokkal jobb élete lehetett a cicusnak, sok más társával ellentétben.
Ráadásul karácsony van, erre mindenki neki esik szegény gyereknek.
(Igen, lehet, hogy nem reagált legjobban a kioktató kommentekre, viszont nem lehet tudni hány éves, gyanítom még fiatal, emiatt én ezt nem rónám fel neki. Most halt meg a macskája, gondolom van még más problémája is ezen kívül (rokkant anyuka miatt), erre pedig még 10 neki esnek a kommentekben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!