Hány nap után okoz tünetet, ha elkapom az orsóférget? Hétfőn hoztunk egy macskát, de csak tegnap tudtunk neki féregírtót venni. Viszont nekem minden végtagom elkezdett fájni és eléggé fázom is. Olyan izomláz szerűen, de semmi megerőltetőt nem vettem.
Ez lehet annak a jele, hogy elkaptam valamit? Vagy az másfél/két nap után még nem okoz tünetet?
A macska azóta kapott tablettát tegnap és ma már mozdulatlan férgek jöttek ki belőle így gondolom az használt neki. Kóbor macskaként jött és utólag hibának tekintem, hogy nem lett pár napra bekaranténolva az orvos előtt. De most félek, hogy férges lettem.
Elkaptal valamit, de nem a macsakatol es ezeket a tuneteket ennyi ido alatt nem is a fereg okozza.
Ettol fuggetlenul lehetsz majd ferges, figyeld a szekleted vagy akar megelozeskeppen is kerhetsz gyogyszert orvostol.
Ha el is kaptad az legalább 3 hét mire látszani fog a székletedben.
Ha peték jutottak a szervezetedbe ami főleg akkor lehetséges ha úgy ettél,vagy nyúltál a szádhoz,hogy nem mostál alaposan kezet a cica után,kb 2-3 hét mire a féreg kifejlődik.
A macskánál a féreghajtást 2 hét múlva ismételni kell,illetve jó lenne megfürdetni és a fekhelyét meg minden tárgyát,környezetét ahol tartod alaposan lefertőtleníteni.
Köszi a válaszokat.
A kézmosással nincs gond csak az ágyamban volt a macska mielőtt eljutottunk az orvoshoz. Mondjuk ez hiba volt, de akkor még kivárok.
Az biztos, hogy hatott a macskának a tabletta mert mozdulatlan és sok féreg jött ki belőle. Amikor észrevettem volt vagy kettő ami mozgott is.
Bár belegondolni is rossz még akkor is ha csak a lárva lesz bennem amit írnak a toxocarosisról, hogy milyen érzés lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!