Miért tarják sokan a macskát alacsonyabb rendű lénynek, mint a kutyát?
Macska nem tud úgy szeretni?
Nem olyan szociális?
Nem olyan okos?
Nem nevelhető olyan jól?
A macska is tud nagyon szeretni, nincs annál jobb, mit amikor egy cica odabújik hozzád és doromból.
A macska kevésbé szociális, ha megun elmegy, van saját kis élete.
A macskák igenis okosak, és nevelhetőek is ,az, hogy mennyire és mivel motiválható egyedtől függ.
Van aki macskás, van aki kutyás, a kutya talán azért kedveltebb mert hűséges és lesi a gazdi minden mozdulatát
Alapvetően azért, mert az ember, alapvetően mind közül gyárilag a legprimitívebb... Bármelyik állat hamarabb mozgásképes stb...
Amúgy, ez hosszú történet, de egyszerűen fogalmazva, mert a macskát nehezebb tanítani, így a primitív ember kijelenti, hogy a kutya okosabb.
Azért mert én, mint ember a kutyát rendszerint hatékonyabban tudom tanítani. Az fel sem merül persze, a gondolkodásképtelenség miatt, meg mert kellemetlen lenne kijelenteni, hogy én vagyok a hülye, nem értek hozzá, azt nehezebb...
Egyébként, valójában a macska lehet az értelmesebb, mivel neki úgy fest több önálló gondolata van, nem könnyű teljes rabszolgává tenni, mint egy kutyát, vagy embert...
Ja, azt is érdemes tudni, hogy a legtöbb ma jelenlévő kutya emberi alkotás... Macskák még közelebb vannak a természeteshez. Nincs annyi faj kifejlesztve..
Ha egy átlag, háziasított kutyát kiteszel az erdőbe, meg egy átlag macskát, a macska jóval nagyobb eséllyel el lesz, a kutya elpusztul..
Tehát primitív gondolat ez, hogy a kutya okosabb, többre van értékelve. Valójában azét, mert teljes rabszolgát lehet belőle csinálni, könnyen. Ez azonban pont nem ezt jelenti.
Most komolyan, egy igazi vadon élő macska, kutyafajta, bármilyen állat, általában lentebb van értékelve, mert vannak önálló gondolatai, képes életben maradni...
Az a kutya lenne az értelmesebb, valóban, amelyik pár nap alatt elpusztulna ugyan ezen körülmények közt? Ne vicceljünk már...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!