Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha a szomszéd macskája az én...

Ha a szomszéd macskája az én kertembe fosik, azt kinek a dolga feltakarítani?

Figyelt kérdés
Mert eddig én voltam a balek, hogy összeszedtem és kidobtam a végterméket, de már kezdem unni.

2021. szept. 15. 13:34
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
34%

Te vagy az a félbolond, aki ki akarta vinni az állatot a pusztába? A másik kérdésednél nem osztottak szét eléggé? Próbálj meg a környezettel együtt élni, ha egy kis macska szar ennyire felzaklat, ott vannak problémák a toronyban.

Amúgy de, a szomszédod felelőssége, hogy ne menjen át a macska, és szerintem írtak elég alternatívát a válaszolók, hogy mit tudsz kulturált módon tenni.

2021. szept. 16. 07:39
 32/40 anonim ***** válasza:
20%
Lehet lepontozni 30- as vagyok, de 100 emberből 99- et ez a dolog nem érdekli azt a maradék egy finnyás városi meg itt nyavajog gyakorin. Tényleg kiváncsi lennék, hogy ezzel bárki tud e valamit kezdeni úgy őszintén 😂
2021. szept. 16. 07:47
 33/40 anonim ***** válasza:
85%

32 csak hiszed hogy nem érdekli,nálam nem kevés szomszédot zavar. Szóval lehet ezt szépíteni meg magyarázni,de akkor se normális. Összeszarják a lábtörlőt a füvet,és nem, nem kaparja be. Mindent jelöl ami olyan büdös hogy eltüntetni se lehet igazán.

Arról nem beszélve,hogy rengeteg betegséget terjeszt mert persze oltás,féregtelenítés az luxus a gazdinak. Ivartalanításról már nem is beszélve.

Nekem megmondta az állatorvos is,hogy a macska terjeszti a legtöbb kórt.

Igazából minden macska gazda felelőtlen aki kicsapja a macskát hagy menjen. Elütik,kutya szétszedi,megmérgezik,menhelyre viszik vagy bármi az a ti felelősségetek,nem kell mást hibáztatni.Volt kutyám is macskám is de ha kinti lett volna a cica és baja esik nem mást hibáztatnék csak magamat.

2021. szept. 16. 08:01
 34/40 anonim ***** válasza:
30%
Kertes házaknál ez már csak így van. Majdnem mindenhol van cica és egyik sem marad a portáján belül. Szomszédolnak, vadászgatnak. Az egyik ilyen szomszédolós macska állandóan az egyik magaságyásomban landol. Olyankor megígérem neki, hogy szétrúgom a selymes kis hátsóját, de aztán ennyibe is maradunk. A madarak is tudnak piszkítani rendesen, és azokkal sem lehet mit kezdeni.
2021. szept. 16. 08:02
 35/40 anonim ***** válasza:
28%

33 igen, a gazdi felelőssége. Ha meg valaki szándékosan bánt, pusztit el egy állatot, az meg az felelőssége, ami jelenleg büncselekménynek minősül. Azért lássunk már tovább az orrunknál...

Persze itt nem az a megoldás, hogy akár hagyjuk, de szerintem bőven írtak javaslatokat, hogyan lehetne kulturáltan megoldani

2021. szept. 16. 08:08
 36/40 anonim ***** válasza:
60%

Nem,nem a macska hibája, de minek macska egy olyannak, aki szarik rá?

Elvitetem, csapdával, keresek neki egy olyan gazdát, aki oda is figyel rá.

2021. szept. 16. 09:15
 37/40 anonim válasza:
15%

Nekünk a kapu elé dobják a szemetet idegenek, inkább össze szedem magam mert olyan emberek akikkel jobb nem kikezdeni.

Mindenképp beszélj a szomszéddal. A megoldás az lenne ha bent tartaná a cicust, hiszen köteles ezt betartani, viszont vidéken eléggé nehezen tartják ezt be sajnos.

2021. szept. 18. 12:30
 38/40 anonim ***** válasza:
77%

Én visszadobáltam a szomszéd teraszára. Nekem is van 2 macskám, bentiek, de akkor már azon is elgondolkoztam, hogy az ő végterméküket is átdobálom.

Akkor gurult el a gyógyszerem, amikor az ivaros kandúrjuk összepisálta a hintaágyunk matracát. Akkor átcsengettem és mondtam neki, hogy vehet egy új matracot és a későbbiekben nem szeretném mégegyszer meglátni itt a macskáját.

Előtte már tönkrecseszte a lábtörlőnket, kidobtam, vettem újat. A kert közepére szart, a fűbe, letörte hátul a veteményesben a paradicsompalántáimat stb.

De akkor még mindig úgy voltam vele, hogy jó, nem szólok, macskabarátok vagyunk mi is...de hol a teraszra rókázott, hol lepisálta amit ért, szóval elegem lett.

Mondtam neki, hogy legközelebb átb.szom a 30 kilós kutyát a kerítésen, hogy odaszarjon a kertjébe és akkor meglátom mennyire őszinte a mosolya.

Azóta nem láttam a kertben a macskáját.

2021. szept. 23. 08:33
 39/40 anonim ***** válasza:
86%
A húgom az Egyesült királyságban él kb. 20 éve. Tartott macskát, de már nem. Azt mondta, minden macskát (kutyákat is) be kell jelenteni, chip-pelni kell és valami adót fizetni. Van állatrendőrség, vagy hasonló. A szomszédok simán jelentik a szabadon kóborló macskákat, amit befognak és a chip-pel azonosítják a tulajt, akit megbüntetnek a kóborló macska miatt. Azt mondta drága a macskatartás. Ő akkor hagyta abba, amikor az egyik macskája elszökött, egy autó elütötte valahol. Beazonosították a tulajdonosát és a rendőrök mentek házhoz. Az autós kárát meg kellett fizetnie és büntetést (Kb. 300000 Ft-nak megfelelő fontot, akkor meg font volt ott a pénz) is fizetett. Amikor a másik macskája évekkel később meghalt, soha többet nem vett macskát. Itt is hasonló kellene. Egy madárvédő ismerősöm mondta, Magyarországon kb. 2 millió kóbor macska van, hatalmas károkat okoznak. Itt is hasonló feltételek kellenének és nem lenne panaszos. A macska tulajdonosok is tarthatnák a macskát otthon. Ellenkező esetben fizetnék a több 10000 Ft-os büntetést. Nekem nem szarik a kertembe a macska, vagy ha igen, elássa. De amíg voltak baromfiaim, rendszeresen ölt le a csirkékből, de a tojást is lopta. Inkább nem tartok már, de jó lenne, ha egyesek nem 4-5 macskát tartanának, amiknek hetente egy konzervkaját ad a tulajuk, mint a szomszédom. Mert azt mondta elég neki annyi, mert önellátóak. Magyarországi macskatartók fele hasonló elven tartja, szaporítja a macskáit.
2021. szept. 27. 20:55
 40/40 anonim ***** válasza:
16%

Kamukérdés.

A macska nem fosik szanaszét a kertbe, ugyanis gödröt ás magának, amit utána visszatemet. Úgy hogy aligha szedegeted te utána a végtermékeket. Troll.

2022. márc. 4. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!