Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hány hónaposan lehet először...

Hány hónaposan lehet először megfürdetni egy cicát?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm szerint a 2 hónapos cicákat még nem szabad fürdetni. Szerintetek mikor érdemes hozzászoktatni?

2021. aug. 14. 15:50
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bolha ellen spot-on cseppet kell használni, a fürdő semmit se ér!

Amúgy nem kell fürdetni öket, de néha sajnos kénytelen vagy beiktatni. Gyerekként simán beáztattam több cicát is, mert olyan masszív bűzzel jöttek haza, mintha épp oszlanának! :D A mostanit eddig 2x fürdettem meg, ráadásul sos-ben. 1x sensitive tusfürdővel és 1x hajbalzsam-sampon kombóval. Ezek nem jók, de így hogy csak 1x kellett hirtelen, így nem volt baj. Nagyon poros Brunos almot sikerült venni, így 3 nap után viszketett tőle a bőre és nyávogva dörzsölte oda magát mindenhez. Beáztattam, rendesen tetszett neki! Utána együtt aludtunk a jó meleg takaró alatt! :) Majd szegény csúnyán lealázta a bundáját kakival, mert sikeresen valami rossz minőségű vagy romlottan elrakott konzervet hoztam. Míg párom takarított, mi áztunk.. :D Igen. Mindketten! Olyat vegyél fel, ami ázhat.. :D

A fülébe és szemébe nem kerülhet víz, a hajszárítót felejtsd el, a szokásosnál melegebb (28-30 fok vagy fűtőtest melletti fekvőhely) kell nekik míg vizesek, mert nagyon fáznak (törcsiben is reszketnek) és készülj fel, hogy csak szerencsém van, hogy viszonylag szerették a vizet! :D Kádban a legjobb. Szemben kapaszkodhat nyávogva míg mosod lassú zuhannyal.. Legjobb a hóna alatt átnyúlva mellkasánál ott a mellcsontot kézben tartva fogni, úgy nem csúszik el és szorítani se kell!

2021. aug. 15. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!