Hány hónaposan lehet először megfürdetni egy cicát?
Látom jól le lettem pontozva #2. vagyok.
Azért azt leszögezném hogy bolhák miatt kényszerültünk fürdetésre bolha elleni samponnal, nem csupán azért mert úgy volt kedvünk.
Szerintem sem kell fürdetni. Miénk 3 ées, benti, ivartalanított - szóval felelőségteljes tartás! és csak egyszer fürdettük meg a hátsóját, mert beleragadt a szőrébe a végterméke... De amúgy hagyta, semmi probléma nem volt vele.
Rééégen 2 macskát is fürdettem bolhaírtó samponnal, olyan 2 hónaposak lehettek - mikor elhoztam az anyjuktól. Ők is szépen tűrték, de könnyebb a bolhairtó csepp és nem kell aggódni a fürdetés miatt + ha nem bírja a macska, akkor csak kínzás és veszélyes is.
Utolsó, kismacskára csak kb. 8-9 hetesen lehet cseppet, előtte muszáj mást.
Miénk kb. 4 hetes lehet, muszáj volt megfürdetni, mert annyira bolhás volt, hogy ellépték, több száz lehetett... Bármekkorát lehet. Egyébként én sem fürdettem soha macskát, maximum megtöröltem vizes ruhával, ha valahol koszos volt.
Csakis és kizárólag nagyon indokolt esetben érdemes megfürdetni macskát, pl ha valami olyanba fetrengett bele amit biztosan nem fog lenyalni magáról, lehet ez vegyszer, kaki, és hasonló nyalánkságok. Nagyon ritka, de van olyan macska aki szeret pancsolni, úszni, magától, lehet neki hagyni de nem túl sűrűn és nem sok ideig.
Nálam volt hogy álmában befosott az egyik macskám, nem nyalta le, próbálkozott de undorodott, muszáj volt a fürdés, de csak azt a részt vizeztem ahol konkrétan vastagon volt a szőrébe ragadva a cuccos.
Nem olyan náluk ez mint a kutyáknál, ahogy előttem is írták nagyon tiszta állatok, fölösleges és ártalmas is lehet a fürdetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!