Hogyan lehetne emberségesen megszűntetni ezt a helyzetet?
Nemrég vettünk egy házat párommal. Mikor jöttünk megnézni már láttuk hogy lesz vele dolgunk, ugyanis a tulajdonos és a melléképületben lakó testvére macskákat gyűjtöttek. Már 1 hónapja itt lakunk mi, a kutyáink, a saját cicánk és nagyjából 40db elég beteges 'kóbor' cica ugyanis őket itthagyták.
A probléma az, hogy nekem full benti cicám van, de a kutyák azért kijárnak, idegen macskákat üldözik, vadásszák, volt már pusztulás is, illetve már ugyan rendbehoztuk belülről a házat, az udvarunk konkrétan egy macskaalom, tele van minden bolhával, a cicák betegek, köhögnek-prüszkölnek, csipásak.
Nem merek szellőztetni, cipőt fertőtlenítünk ahogy bejövünk, nehogy az én nagyon idős (18 de teljesen egészséges) cicám elkapjon valamit. Egyelőre a macskák abban a kisházban laknak, ahol a korábbi tulaj testvére lakott, de ez rövidesen bontásra kerül.
Ez így jelenleg az én felfogásomban kimeríti az állatkínzás fogalmát az idegen cicákra nézve. Szervezeti segítség nemnagyon van, a környező menhelyek dugig.
Az egészséges cicák és kölyökmacskák közül párat amit sikerült megfogni elajándékoztunk, de ennyire nincs erőnk, időnk.
Honnan tudnánk segítséget kérni vagy hogyan költöztethetők ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!