Melyek azok a vágóhidak Magyarországon, ahol az állatokat, úgymond emberséges módon tartják és vágják le?
és, ha valaki eléd rak egy szelet húst, és azt hazudja humánusan halt meg az állat, úgyis megeszed nem? Szinte mind1.....
Aki ért hozzá, pl. egy hentes, ő már meg tudja mondani hogy hogyan halt meg az állat. Egy humánusan leölt állatnak sokkal élénkebb a húsa, meg még nem is tudom mi.
Tehát van különbség hús-és hús között, de te úgysem tudod megállapítani. A hentes üzletben meg azt hazudnak neked, amit akarnak.
21:44-nek!
Első vagyok, és nincs igazad. Mi ezzel foglalkozunk, nincs vágóhidunk, de húsboltjaink vannak, apum hentes.
Bizony léteznek EU-s vágóhidak és úgy működnek, hogy hizlaldában "játszószoba" van nekik, hatalmas autó gumikkal, láncokkal, falra szerelt vakarózókkal. Ott te sz@rt nem találsz folyamatosan tisztítják a helyüket.
Mikor szállítják őket a vágóhídra nyáron vízzel permetezik őket, hogy ne pusztuljanak meg a melegtől.
Ennek az a célja, hogy minél stresszmentesebben kerüljön az állat oda, hogy sajnos végül levágják. Ezért is írtam, hogy van különbség a stresszesen, és viszonylag stresszmentesen leölt állat húsa között.
A vágóhídon pedig áramütéssel kábítják, majd szúrják. Gyakorlatilag alig érez valami, mivel az áramütéstől abban a percben önkívületi állapotba kerül.
Sajnos még kevés ilyen van, de remélhetőleg egyre több lesz, mert én is/mi is annak a híve vagyunk, hogy ha már csináljuk akkor azt tegyük a lehető leghumánusabban.
Legkésőbb a vágóhídon minden állat szenved. Csak képzeld magad a helyükbe. Pl. Nézd meg az Earthlings c. filmet az megkönnyíti a dolgot :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!