Az egyik cicám még 1 éves korában leesett az erkélyről, szanaszét törtek a lábujjai, eddig nem volt semmi gond belőle, de az utóbbi időben elkezdtek elfordulni és a körmeit sem tudja már úgy élezni mint eddig. Mi lehet a megoldás?
Szóval az a helyzet, hogy kb fél éve kezdtem el vágni a karmait, mert már majdnem belenőtt a tappancsába. 3 darab ujja ilyen, egyre furább szögben állnak, és ahogy lép is azt látom hogy kellemetlen neki ez.
Azon gondolkozom hogy talán a műtéti úton való karom eltávolítás lehetne megoldás neki, csak ez a 3, a többivel minden rendben. Tudom hogy ez alapból kegyetlenség és eszembe se jutna, olvasgattam a témáról de számomra releváns információt nem igazán találtam.
Van itt valakinek hasonló tapasztalata?
Eddig egy állatorvost kérdeztem meg, ő azt mondta hogy nem jó, meg sem hallgatott :/
Elviszed egy rendes, jóhírű orvoshoz. Megvizsgálja és eldönti mit lehet tenni.
Egyébként mikor eltörtek az ujjai, elvitted orvoshoz? Akkor mit mondott/csinált? Nem mindegy.
Benti cica, idén lett 10 éves, ivartanított. Akkor még a szüleimmel laktam, azóta már elköltöztünk és nem volt több baleset. Természetesen elvittem azonnal orvoshoz amikor ez történt, volt röntgen is meg ultrahang, de annyira aprók azok a csontok hogy nem lett volna értelme műteni. Nem álltak keresztbe vagy ilyesmi, rögzítették csak. A két mellső lábikóján ilyenek.
Eddig semmi baj nem volt, élezte, egyedül annyi látszott hogy ezt a hármat nem tudja teljesen visszahúzni.
Lehet hogy egy korrigáló műtét is megoldja.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor hívogatni fogok több rendelőt, érdeklődöm mit javasolnak. Csak annyira negatívan reagált az akivel beszéltem hogy gondoltam megkérdezem itt hátha van valakinek tapasztalata.
10 évesen azért még nem kimondottan idős egy benti cica :)
Holnap hétfő, hurcibálni nem fogom de telefonálok pár kiszemelt rendelőbe. Aztán amelyik szimpi oda elviszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!