Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit tehetek a megoldásért, ha...

Mit tehetek a megoldásért, ha a macska ÁLLANDÓAN az alom mellé kakál?

Figyelt kérdés

Még jó pár hónapja írtam erről ki kérdést, azóta se változott semmi. Pisilni mindig az alomba szokott, de nagy vécézéskor automatikusan valahol a környékén pottyant a kőre.

Amikor elkezd kapirgálni, és helyezkedni, akkor fogom a macskát, és átteszem az alomtálcába, ha a közelben vagyok. De rúg, karmol, csapkod, hisztizik és nem hagyja magát beleszuszakolni. Inkább elmegy, és sunyin visszalopakodik, hogy a kőre csinálja, amikor épp máshová figyelek. De sokszor van, hogy nem kapom el, amikor elindul, hanem csak a végeredményt látom a fürdőszobában. Nem bírok egész nap afelett őrködni, hogy mikor akar székelni.

Vettem neki még egy tálcát, hátha csak kényelmetlen neki ugyanabba végeznie a kicsi és nagy dolgát, - olvastam, van ilyen - a nagy vécézésre vett tálcát vagy teljesen figyelmen kívül hagyja, vagy abba is pisil. Rendesen takarítom az almokat és a tálcákat, nem hagyom őket koszosan. Próbáltam több és kevesebb almot is, nem ér neki semmit. Ha már megtörténik a baj, akkor át szoktam pakolni az eredményt az alomba, hogy érezze, az oda való, de nem hatja meg. Úgy se megy bele.

Eddig legalább egy kupacot csinált az alom elé, most már szétaprózza egy háromszor, négyszer akkora területen, mint az alom. Öntök a kőre erős szagú fertőtlenítő szert, nem zavarja. Kezd elegem lenni belőle, hogy naponta háromszor szedegetem a sz.rt a kőről, és a sok tisztítószer se olcsó, ami ehhez a "szokásához" kell. Kiabálok vele, letolom, nem számít neki.

2021. ápr. 27. 15:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a zárt alom jött be, vagy más néven cica wc. Bár az enyém nem pottyantott minden nap mellé, de megesett párszor :D A zárhatóval még a szagok is kevésbé érződtek.
2021. ápr. 27. 15:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem csak simán mellémegy, amikor vécézik, hanem eleve a kőre guggol le. Bele sem ül a tálcába. :/
2021. ápr. 27. 15:24
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Jaaa így már más..
2021. ápr. 27. 15:25
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Magát a tálcát mivel tiszítod? Lehet annak a szaga zavarja? Bár pisilni mégis belemegy
2021. ápr. 27. 15:28
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit olyan, mint ha azért nem menne az alomba, mert zavarja valami.

De ahogy írod, hogy pisilni ott szokott, és tisztán tartod, így ez a lehetőség se áll fenn.

Próbáltad már máshova tenni a tálcát? Bár nem tudom ez mennyit segít.

Nekem is volt olyan cicám, aki mindig az alom mellé kakilt, de miután áttértem másféle alomra, nem volt gond vele.

Lehet érdemes lenne ezt is megpróbálni, ha még nem tetted meg.

Sajna több ötletem nekem sincs :/

2021. ápr. 27. 15:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Jarral meg pici Domestosszal, de mindig nagy adag forró vízzel öblítem utána többször, hogy ne zavarja. A pisis tálcánál és a kakálós tálcánál is ugyanúgy csináljam. Az előbbinél nem zavarja.
2021. ápr. 27. 15:30
 7/14 A kérdező kommentje:

Eredetileg a fürdőszobában volt a csap alatt, amikor még csak egy volt. Belepisilt rendben.

Amikor lett a kettő, akkor a pisiset kivittem az előtérbe a kaputelefon alá, az újat meg a fürdő különböző részein mozgattam. Volt már a kagyló alatt, a kagyló mellett, a zuhanykabin falánál, és a kabin melletti sarkokban. Amikor úgy döntött, nem az előteresbe pisil, hanem a fürdőszobásba, akkor arra mindegyik helyen jó volt.

Azt hallottam, hogy az alommal lehet a gond. Használtunk már négyfélét, pisilésre mindegyik megfelelő volt neki, nagy vécézni meg egyik se. Olyan, mintha valamiért azt hinné, hogy a tálcákba csak pisilni lehet.

2021. ápr. 27. 15:35
 8/14 anonim ***** válasza:
49%
Mivel a cicán látszik, ha a dolgát szeretné intézni, mikor látod hogy kakilni készül az alom mellé, mondd ki hangosan és határozottan, hogy nem szabad, és tedd bele az alomba. Nekem ez vált be, igaz kutyával, és én kintre szoktattam, de szerintem macskával is bejön e, sok sikert!
2021. ápr. 27. 15:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Mióta csinálja ezt? Változott valami akkor amikor még rendesen az alomba kakilt ?
2021. ápr. 27. 15:49
 10/14 A kérdező kommentje:

Amikor pár hónapos volt, egyszer túlette magát, és ment a hasa. Akkor nem ért el teljesen az alomig. Meg volt ijedve, amiért mellé ment, megsimogattam, hogy nincs gond. Utána még egy darabig belement, aztán leszokott róla, ahogy nőtt.

Nem dereng, hogy történt valami változás akkortájt azon kívül, hogy nagyobb lett ő.

2021. ápr. 27. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!