Mindenképpen steril táp kell?
Egy hónapja ivartalanítottam 4 cicusomat. Az orvos mondta, hogy ivartalanított tápot kapjanak a kövek megakadályozásában.
Eddig a Sanabelle tápot kapták. Van belőle steril is, tehát a márkánál maradva azt vettem meg. De így a hónap végére elég rosszul reagálnak a cserére. Kettő hányt tőle, és azt veszem észre, hogy fogynak. Amelyik közepes testalkatú volt, az vékony lett és ez borzalmas!
Az összes steril táp ilyen hatással van? Próbáljak ki másik márkát steril tápból, vagy mégis ehetnek "normál" cicáknak valót?
Próbálj másik fajtát.
Adhatsz nekik normális tápot is, de: 1. elhíznak, 2. tönkremegy a veséjük. És itt nem csak vesekőre kell gondolni, hanem arra, hogy leáll és meghal a cica.
Természetesen van olyan ivartalanított cica, akinek semmi baja a normál táptól, de én nem kockáztatnék.
Mindegyik ivartalanított cica dagadt lesz, mivel jóval többet esznek, mint előtte!
Ez az ivartalanítás velejárója!
2-es, háromból egyik macskám sem dagadt el ivartalanítás után. Oda kell figyelni az adagokra, megfelelő tápra és nem kibaszni elé a legsilányabb kaját.
Tápot kell cserélni, ha nem bírja ezt a fajtát a gyomruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!