Miért mondják olyan sokan, hogy mindenképp ivartalanítani kell a macskát?
Kinti/kinti-benti kandúr esetében: nem kóborol annyit, nem verekszik, nem kap el, és nem terjeszt betegségeket.
Kinti/kinti-benti nőstény esetében: nem lesz évi 2-3 alom kismacska, nem kap el, és nem terjeszt betegségeket.
Benti kandúr esetében: nem jelölget büdöset mindenhová.
Benti nőstény esetében: nem fog 2 hetente ordítva, földön csúszva, szenvedve tüzelni napokon keresztül.
Mi lenne, ha nem szellemileg visszamaradott állatorvoshoz járnátok?
Keressetek egy épeszűt.
Másik állatorvos mást mondana rá? Gondoltam már rá, hogy elviszem másikhoz, de itt 60km es körzetbe csak ő van.
És hogy van ez? Utánna olaastam, hogy kandúroknál nem is kell altatni, akkor hogy hogy a nénikém cicája belehalt az altatásba? Ha ez tényleg ennyire rutin műtét, akkor miért halt meg a cica?
Pár napja láttam itt egy kérdést, ahol a kérdező írta, elvitték ivartalaníttatni a kislány cicájukat és belehalt az altatásba és az orvos annyit mondott, hogy rosszul reagált az altatásra. És utána írták a válaszoknál, hogy nagyon ritka, de előfordul, hogy az altatásba halnak bele, szóval szerintem a nagynénéd cicájával is ilyesmi történhetett.
Egyébként elég érdekes állatorvossal beszéltél..Amikor lettek cicáink, mi is a legközelebbi állatorvossal beszéltünk, ő oltotta be őket és ő is ilyen hülyeségeket mondott, pl. hogy KÁROS, ha azelőtt ivartalanítva lesz egy nőstény macska, hogy legalább egyszer fialna életében :D Meg anyám nem hitte el nekem, hogy nem szabad tehéntejet adni nekik, mert laktózérzékenyek, ezért megkérdezte, mit szabad adni nekik és azt mondta ez az "állatorvos", hogy nyugodtan adjunk a cicáknak bármit, amit mi is megeszünk...
Szerencsére utána egy másik állatorvosi rendelőbe kezdtünk járni velük, ahol tényleg felelősségteljesek az orvosok. Szerintem jobban járnál, ha te is másik orvoshoz vinnéd a cicád, lehet, hogy távolabb van (a mi új orvosi rendelőnk is elég távol van, míg az előző az utcánkban volt), de valószínű, a ottani állatorvos tényleg orvos, nem csak valami piacról vette a diplomáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!