Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kiderült, hogy a gyerekem...

Kiderült, hogy a gyerekem allergiás a cicára (benti). Van más megoldás, mint új gazdi keresése?

Figyelt kérdés
Gyógyszerrel tömni nem szeretném.

2021. márc. 18. 23:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Az attól függ, mennyire. Gyerekkoromban én is allergiás voltam a macskaszőrre: annyi volt, hogy ha megsimogattam a cicát, utána rögtön kezet kellett mosnom, de ezt ki is nőttem.
2021. márc. 18. 23:20
 2/18 anonim ***** válasza:
93%

Allergiának is vannak fokozatai. Lehet elég ha tényleg kezet mos, nem puszilgatja, nem alszik vele. Idővel hozzá is tud szokni, vagy kinövi. Én is allergiás voltam gyerekkoromban, most már akár nyalogathatom is a cicát, nincs bajom :D

Esetleg visszaadni a cicát annak akitől kaptátok?

2021. márc. 18. 23:47
 3/18 anonim ***** válasza:
22%
Szoktasd ki a macskát és tartsátok kinti cicaként, vagy pedig ajàndékozzátok el. Lehet, hogy ki fogja nőni majd a gyerek, de nem kéne az ő egészségével taktikázni egy macska miatt, főleg kisgyermekkorban, bár nem tudom hány éves a gyerek. Mert ha benti cicaként tartjátok, nem megoldás a kézmosás, hiszen már mindenhol ott a nyoma, szaga, szőre, a gyerek pedig úgyis egész nap simogatná. Elhiszem, hogy a szívedhez nőtt az állat, de a gyerek legyen az első, a cicának jó gazdáknál is lehet jó helye, ahol senkit nem zavar.
2021. márc. 19. 08:59
 4/18 anonim ***** válasza:
88%

Nem ajánlom a benti cica kirakását kintre... veszélyes számára.

Mennyire allergiás a gyerek? Én pl. konkrétan fuldokolni kezdek a cicáktól, ömlik a könnyem és egyéb testváladékok az arcomból, viszketek... szóval nálam abszolút összeegyeztethetetlen az élettel, sajnos ezért nem is lehet cicám pedig nagyon szeretnék. De van ismerősöm, aki csak néha tüsszög párat, ha puszilgatja a macsekot.

A "gyógyszerrel tömés" érdekes kérdés, az orvos biztosan tudna ajánlani olyan gyógyszert, ami nem káros hosszútávon, én is szedek állandóan tablettát, különben pokol lenne az életem. Nincs mellékhatása.

Szóval itt kérdés hogy mennyire súlyos az allergia - ha kezelhetetlen, akkor én inkább új gazdit keresnék a cicának, akinél lakhat bent. Abszolút nem vagyok híve annak, hogy váljunk meg az állattól, de ha valakinek az egészsége a tét, akkor nem biztos, hogy azzal megéri játszani. :(

2021. márc. 19. 09:09
 5/18 A kérdező kommentje:
Súlyos az allergia. Fullad nagyon, sípol a tüdeje. Kintre fogjuk szoktatni a cicát azt tervezzük, de csak az udvarra macskabiztos kerítéssel, hogy ne tudjon elmenni, de be nem jöhet akkortól többet. Persze természtes nem kérdés, hogy a gyermekem egészsége az első.
2021. márc. 19. 09:57
 6/18 anonim ***** válasza:
67%
Gyógyszer a gyereknek.
2021. márc. 19. 10:18
 7/18 anonim ***** válasza:
49%

Igen, gyógyszer.

Vagy innentől kezdve élete végéig szenvedjen az allergiától? Ugyanis BÁRHOL találkozhat macskával, macskaszőrrel, járművön, barátjánál, ismerősnél, stb.

Ha a gyermeked egészsége lenne az első, akkor már ma kiváltanád azt a rhadt gyógyszert, főleg, ha ilyen erősek a tünetei!

2021. márc. 19. 10:24
 8/18 anonim ***** válasza:
35%

De majd maximum egyszer tényleg megfullad egy random helyen, ha találkozik macskával és nem lesz nála gyógyszer sem.

Nem hlyeségből létezik allergiagyógyszer, és az emberek nem hülyeségből szedik, hanem hogy ne dögöljenek bele az allergiájukba/asztmájukba!

2021. márc. 19. 10:26
 9/18 A kérdező kommentje:
Ilyet ne is írjatok, mondtam, hogy nem fogom gyógyszerezni.
2021. márc. 19. 10:58
 10/18 anonim ***** válasza:
74%
Akkor sajnos csak az a lehetőség maradt, hogy új gyereket kell vegyél.
2021. márc. 19. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!