Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Allergiás vagyok a kutyusomra,...

Allergiás vagyok a kutyusomra, van más megoldás, mint az örökbeadás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 hete van nálunk a kölyök máltai selyemkutyánk. Kb. a 3. naptól vettem észre, hogy mióta itt van, szigorúan csak napi 1x bevörösödik a szemem, viszket, + a testem 1 pontján csípésre hasonlító folt jelenik meg, majd pár perc múlva elmúlik. (Viszont minden alkalommal más ponton jelenik meg ezt a folt. Hol a nyakamon, hol a combomon, hol a csuklómon) Tolerálhatóak ezek a tünetek, hiszen nem folyamatosan vannak jelen, mégis félek, hiszen nem szeretném odaadni a kutyust, ez volt a kis kori álmom, hogy legyen egy saját kutyám :(. Szörnyű érzés.. Jövőhéten elmegyek egy allergia tesztre is, hátha valami más okozza, bár eléggé sanszos, hogy a kutya miatt van. Kérdésem az lenne addig is, hogy ha esetleg kapok rá valamilyen gyógyszert, maradhatna velem a kutya? Szobába bejön a kutyus, de az ágyra nem engedem fel. Azt még megemlíteném, hogy SOHA semmilyen állattól nem voltak tüneteim, Szüleimnek is van 2 kutya, akikkel nagyon sűrűn találkozok, barátoknak kutya, macska... Legjobban attól félek, hogy lassan babát is szeretnék, terhesség alatt meg nem igazán jó az allergia gyógyszer, tehát nem tudom mit tévő legyek.. Valaki tudna tanácsot adni nekem? Nagyon köszönöm!

2018. febr. 11. 14:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Soha más kutyustól nem volt semmilyen tüneted? Mert akkor nem biztos hogy szigorúan véve allergiáról van szó. Érdemes lenne magadat és a kutyát is kivizsgáltatni, akár még valamilyen betegség is lehet. Tenyésztőtől van a kutyus törzskönyvvel két oltással elhozva? Ott azért normálisabbak a körülmények annál mint hogy valamilyen betegséget terjesszen, de nem lehet kizárni semmit se.

Ha konkrétan rá lennél allergiás szerintem nem ilyen tünetekben jelentkezne és már más kutyáknál is tapasztaltad volna.

2018. febr. 11. 14:41
 2/19 A kérdező kommentje:
Igen ez a fura nekem is :( Soha nem volt semmi, komolyan. Anyuéknak hatalmas kutya a kertben, sőt még nagyon bolhás is volt szegény ősszel, simiztem egész nap és semmi. Kis szobacirkálójuk is volt, azt szintén puszilgattam, simiztem, semmi... A kutya tenyésztőtől van, törzskönyves szülőktől, jó helyről. Éppen ma vittük a 2. oltására, teljesen egészséges kutyus. Persze vérvétel, meg komolyabb vizsgálat nem volt, csak a szokásos. Jöttek megnézni mások is a kutyusunkat, senki nem tapasztalt efféle tüneteket. Tény, hogy a bőröm elég érzékeny, füst, idegesség, bármi miatt foltos leszek, de ez akkor is másmilyen "kiütés".. :(
2018. febr. 11. 14:48
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A máltait hypoallergén kutyának tartják, és ha más kutyánál ilyet nem tapasztaltál, akkor valószínűleg nem ez a probléma.

Esetleg nincs a kutya szőrén valami? Nem váltottál sampont vagy tusfürdőt?

Én a helyedbe átöblíteném a kutyát egy kevés kölyöksamponos vízzel, hátha.

2018. febr. 11. 14:50
 4/19 A kérdező kommentje:
Kívánom, igazad legyen, mert tényleg nagyon rosszul érzem magam :( Már teljesen el vagyok kenődve, hogy oda kell adnom. Mikor elhoztam megfürdettem kölyöksamponnal alaposan, de lehet megpróbálom majd még egyszer. Komolyan hihetetlenen lenne, hogy a bolhás, meg mindenféle kutyát, macskát, hörcsögöt bírok, a tiszta, hipoallergén kutyámat meg nem...Tuti, ami tuti, megyek allergia tesztre, aztán meglátjuk. Köszönöm, hogy írtál!!
2018. febr. 11. 15:00
 5/19 A kérdező kommentje:
ja igen, se tusfürdőt, se öblítőt, semmit nem váltottam, tehát máshol lesz a bibi. Még arra gondoltam, hogy a "jó minőségű" műszálas szőnyegünk a gond, amin fetrengek, mióta a kutya itt van, de hát előtte is meg volt ez a szőnyeg. Bár tény, hogy kevesebbet érintkeztem vele, max a talpam.
2018. febr. 11. 15:03
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Allergológiai vizsgálat nélkül nem tudod biztosra, hogy a kutya-e az ok, vagy sem, érdemes ott kezdeni mindenesetre.

Én amúgy évek óta allergiás vagyok a macskáimra (kb 20 éve), pár éve szedek rá gyógyszert, addig még azt se, megvagyok velük, családtagok, nem rakom ki őket - bár az orvos szerint ki kéne. A kutyámra mondjuk nem vagyok allergiás, de nyilván ő se menne.

2018. febr. 11. 16:01
 7/19 anonim ***** válasza:
Mikor fürdetted meg a samponnal?
2018. febr. 11. 16:30
 8/19 anonim ***** válasza:
A kutya nem hozott be valamit a szőrén a lakásba? (Mármint, hogy most került hozzátok). Jó, hogy tk-s, de esetleg belefeküdt volna valamibe az előző helyen?
2018. febr. 11. 16:41
 9/19 anonim ***** válasza:
Bolhaallergia?
2018. febr. 11. 16:44
 10/19 A kérdező kommentje:
Kedden fürdettem meg jó alaposan, a samponra nem vagyok allergiás tuti, kezet mostam vele próbaképpen, semmi. A kertből semmit nem hozott be, csak a teraszig jutott. Tényleg semmi ötletem nincs. Ma reggel volt a nyakamon egy piros folt, olyan, mint amiről írtam nektek, viszont azóta folyton velem van, simogatom, játszok vele és semmi. Komolyan nem értem... Megyek allergia vizsgálatra mindenképp, aztán kiderül. Köszi az eddigi válaszaitokat!
2018. febr. 11. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!