Allergiás vagyok a kutyusomra, van más megoldás, mint az örökbeadás?
Soha más kutyustól nem volt semmilyen tüneted? Mert akkor nem biztos hogy szigorúan véve allergiáról van szó. Érdemes lenne magadat és a kutyát is kivizsgáltatni, akár még valamilyen betegség is lehet. Tenyésztőtől van a kutyus törzskönyvvel két oltással elhozva? Ott azért normálisabbak a körülmények annál mint hogy valamilyen betegséget terjesszen, de nem lehet kizárni semmit se.
Ha konkrétan rá lennél allergiás szerintem nem ilyen tünetekben jelentkezne és már más kutyáknál is tapasztaltad volna.
A máltait hypoallergén kutyának tartják, és ha más kutyánál ilyet nem tapasztaltál, akkor valószínűleg nem ez a probléma.
Esetleg nincs a kutya szőrén valami? Nem váltottál sampont vagy tusfürdőt?
Én a helyedbe átöblíteném a kutyát egy kevés kölyöksamponos vízzel, hátha.
Allergológiai vizsgálat nélkül nem tudod biztosra, hogy a kutya-e az ok, vagy sem, érdemes ott kezdeni mindenesetre.
Én amúgy évek óta allergiás vagyok a macskáimra (kb 20 éve), pár éve szedek rá gyógyszert, addig még azt se, megvagyok velük, családtagok, nem rakom ki őket - bár az orvos szerint ki kéne. A kutyámra mondjuk nem vagyok allergiás, de nyilván ő se menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!