Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az örökbeadás mennyire jó...

Az örökbeadás mennyire jó megoldás?

Figyelt kérdés

Sok ilyen tanácsot olvasok, mikor nehéz körülmények mellett, vagy tiniként teherbeesnek és nem tudják, mit tehetnének. Elméletben nagyon jónak tűnik, de csak ha magamból indulok ki, sajnos nem tudnék a végén megválni a babámtól. Mások is így vannak vele? Tudom, hogy önzés, de ez egy ösztön is egyben. Akit 9 hónapig szerettem, vigyáztam rá, hogyan adhatnám oda másnak? Tudom, hogy a baba érdekeit kell nézni, de közületek hányan tudnák megtenni, őszintén?

A kérdés természetesen csak elméleti, de sajnos van akinek nem.

2011. jún. 29. 13:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom nyilván még elképzelni sem nagyon,mert hála Istennek nem vagyok/voltam benne!

De! Ha valóban nagyon rossz körülményeim lennének, még az etetése is gondot okozna, nem lenne szülői segítségem, akkor örökbeadnám!

2011. jún. 29. 13:14
 2/14 anonim ***** válasza:

Ha rossz körülmények között élnénk, akkor sem tudnék lemondani róla. Inkább mindent elvállalnék (munka), amit csak lehet, hogy legalább a minimális igényekre jusson.

Az általad írt helyzetet nem ismerem, sem nálam, sem pedig a környezetemben nem fordult elő "tiniterhesség".

2011. jún. 29. 13:20
 3/14 anonim ***** válasza:
Elméletben sokkal szimpatikusabb az örökbe adás az abortusznál, DE valószínűleg én sem lennék képes örökbe adni a gyermekemet, ha olyan helyzetbe kerülnék. Második babámat várom.
2011. jún. 29. 13:23
 4/14 anonim ***** válasza:
48%
Ide a köveket, de én inkább az abortuszt választanám. Senkire nem tartozik, hogy becsúszik egy nem kívánt terhesség, na de míg kihordom a gyereket, addig nem bújhatok el a világ elől. Én műtétpárti vagyok.
2011. jún. 29. 13:27
 5/14 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét eset szerencsére, csak itt az oldalon olvasok sok ilyet. Én személyesen nem ismerek senkit, aki hasonló helyzetben lenne.
2011. jún. 29. 13:27
 6/14 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem tudnék megválni a kisbabámtól... Másrészt arról se feledkezzünk el, hogy egy terhesség kiviselése, illetve szülés az anyukára nézve is hordoz magában némi kockázatot...
2011. jún. 29. 13:32
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen. Igaziból az zavar, hogy aki ezt tanácsolja, nem gondol bele a terhességbe, a kötődésbe. Az ember nem gép.
2011. jún. 29. 13:36
 8/14 anonim ***** válasza:

Én a másik oldalról nézem a dolgot, a főnököméknek nem lehetett gyermekük, és örökbe fogadtak. Az életüket megváltoztatta, nagyon boldogok. Egy egyetemista lány volt az "anyuka", nyílt örökbeadás volt.

Becsúszott, és végül így döntött. szerintem nagy dolog, le akalappal előtte. én nem udnám odaadni, az biztos.

2011. jún. 29. 13:36
 9/14 A kérdező kommentje:
Így van, le a kalappal! Én nem ítélem el, sőt, minden tiszteletem, hogy ennyire tud uralkodni az érzésein és jót tenni a babájának. Csak úgy gondolom, ez nagyon nehéz, számomra szinte lehetetlen lenne.
2011. jún. 29. 13:40
 10/14 anonim ***** válasza:
Én sehogy sem tudnám megtenni de elvetetni sem. Felnevelném bárhogyan is de felnevelném. Egy baba már a fogantatás pillanatától kezdve az anyjához tartozik az életének a része. Sajnos előfordul hogy nem tudják a nők vállalni felnevelni de én soha nem mondanék le róla.
2011. jún. 29. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!