Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Allergiás vagyok a kutyusomra,...

Allergiás vagyok a kutyusomra, van más megoldás, mint az örökbeadás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 1 hete van nálunk a kölyök máltai selyemkutyánk. Kb. a 3. naptól vettem észre, hogy mióta itt van, szigorúan csak napi 1x bevörösödik a szemem, viszket, + a testem 1 pontján csípésre hasonlító folt jelenik meg, majd pár perc múlva elmúlik. (Viszont minden alkalommal más ponton jelenik meg ezt a folt. Hol a nyakamon, hol a combomon, hol a csuklómon) Tolerálhatóak ezek a tünetek, hiszen nem folyamatosan vannak jelen, mégis félek, hiszen nem szeretném odaadni a kutyust, ez volt a kis kori álmom, hogy legyen egy saját kutyám :(. Szörnyű érzés.. Jövőhéten elmegyek egy allergia tesztre is, hátha valami más okozza, bár eléggé sanszos, hogy a kutya miatt van. Kérdésem az lenne addig is, hogy ha esetleg kapok rá valamilyen gyógyszert, maradhatna velem a kutya? Szobába bejön a kutyus, de az ágyra nem engedem fel. Azt még megemlíteném, hogy SOHA semmilyen állattól nem voltak tüneteim, Szüleimnek is van 2 kutya, akikkel nagyon sűrűn találkozok, barátoknak kutya, macska... Legjobban attól félek, hogy lassan babát is szeretnék, terhesség alatt meg nem igazán jó az allergia gyógyszer, tehát nem tudom mit tévő legyek.. Valaki tudna tanácsot adni nekem? Nagyon köszönöm!

2018. febr. 11. 14:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Írd majd meg, mi lett!
2018. febr. 11. 23:01
 12/19 aranyos121 ***** válasza:
nem akarsz allergiagyógyszert szedni? nem tudom hogy mondták már e..nem olvastam az előző kommenteket
2018. febr. 12. 08:29
 13/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok, most kértem időpontot allergia vizsgálatra, pénteken megyek. Magán úton intézem, hogy gyorsan kiderüljön, viszont az van írva az oldalon, hogy bőrteszttel végzik és nézik többet között az alábbiakat: pollen, por, növények, stb... és aki kielemzi az a fül orr gégész dokinő. Most kicsit aggódom, hogy az állatszőrt nem is fogják megnézni. Megkérdeztem telefonon, de az időpontos hölgy csak annyit felelt, hogy háááát biztos benne van az is a vizsgálatban, Ő úgy tudja azt is néznek. Reggel is eléggé csúnya volt a bőröm, de 20 percen belül el is múlt. Azért csináltam képeket, szerintem egy bőrgyógyásznak is megmutatom, az a tuti.
2018. febr. 12. 12:02
 14/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok, voltam allergia teszten. Hát meglepődtem... Pázsitfű +++, penészgomba, üröm, mogyoró és sajnos kutya +. Azt mondta a néni, hogy ez nem vészes allergia, de mivel akkor is fennáll, szabaduljak meg a kutyától. Biztos, hogy nem fogom odaadni senkinek, max kint lesz napközben a kertben, este bejön, szobából meg kiszoktatom. Nem tudok jobbat egyelőre. Mondta, hogy ha erősödik akkor szedjem az antihisztamint, nem káros! Nos, amitől félek és szeretném megkérdezni tőletek,hátha még valaki jön és olvassa, hogy ha nem szedek gyógyszert (egyelőre csak bőrirritációm van és az sem mindig, így talán nem szükséges még) terhességnél gond lehet, hogy velem van a kutya a fenti feltételekkel? (Ágyba nem jön, sűrűbben takarítok stb...) Köszönöm szépen a tanácsokat!
2018. febr. 15. 19:36
 15/19 anonim ***** válasza:

Én inkább orvossal vagy gyógyszerésszel konzultálnék erről, mert nem lehet annyiból megállapítani, hogy XY-nak mi volt a tapasztalata, hogy veled mi lesz.

Pl. nekem tüdőgyulladással nem volt lázam, de még hőemelkedésem se. Másoknak meg jellemzően van, és igen magas. Szóval mindenképp kérdezz meg szakembert.

A kutya esetében én megfontolnám azt, hogy visszaadjam a tenyésztőnek, ha ez semmiképpen sem opció, akkor valami vény nélküli gyógyszert szednék rá - ha durvul a helyzet, akkor pedig (nyilván) valami komolyabbat.

2018. febr. 15. 21:37
 16/19 anonim ***** válasza:

11. vagyok

:(

A terhességgel kapcsolatban mindenképp orvost kérdezz meg! Ne itt a gyakorin!

Az allergiával alapból pedig szerintem informálódj, kérdezz meg még orvost (az antihisztamint pl. receptre írják, háziorvos is például), mármint nyilván az eredmény megvan. De hogy neked is jobb legyen (mert a kutya nélkül is előjöhet), és hogy minél jobban kiküszöböld az életedből az allergéneket, érdeklődj, olvass, bőrgyógyászhoz menj el, nézz utána, hogyan lehet kiküszöbölni a lehető legjobban, és mindezeket megbízható helyen, forrásból. Egyébként biztos vannak olyan fórumok, vagy lehet, hogy ma már inkább facebook csoportok, ahol allergiások beszélgetnek. És hát majd biztos kialakul a dolog, meg hogy mi legyen a kutyussal, nem muszáj ma eldönteni. Tudom, nem vigasz.

Én csak azt nem értem, hogy a szüleid kutyájára hogyhogy nem vagy allergiás?

2018. febr. 15. 23:52
 17/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok, gondoltam leírom mi a helyzet. A tünetek egyik napról a másikra elmúltak. Nem értem mi történt, de nagyon boldog vagyok. Össze vissza nyal, játszok, foglalkozok vele és semmi tünet, gyógyszert nem szedek. Hozzászoktam volna? Nem tudom, de semmi bajom és ez a lényeg ;)

Köszönöm mindnekinek aki hozzászólt és segített!

2018. márc. 26. 20:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Köszi hogy leírtad hogy alakultak a dolgok, örülök hogy végül nem lett semmi baj és felhőtlenül élvezheted álmaid kutyusának a társaságát! :)
2018. márc. 26. 21:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez szuper hír! :)
2018. márc. 27. 01:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!