Milyen szaga van egy cicának?
Hol akarod szagolni...
Viccen kívül semmi különös, a lehelete persze neki sem üdítő, de a bundájuknak szinte nincs szaga. Az alom az viszont büdös.
Egy ivartalan szobacica semleges.
Egy ivartalan kinti/kinti-benti kerti illatokkal (fű, fa, virágok, éppen mive feküdt bele) rendelkezik.
Bárhol tartott ivaros macska büdös, mint a vesztés.
Normál esetben szagtalanok, ha viszont belehemperegnek valamibe, vagy hozzáérnek valamihez, akkor az érezhető rajtuk addig míg nem mosakodnak. Utóbbit viszont gyakran megteszik, mivel igen tiszta állatok.
Ami kegyetlenül büdös, az a székletük, és a kandúrok vizelete. Előbbi ugye más élőlényeknél is adott, utóbbit pedig a területük megjelölésére használják, ezt kiskori ivartalanítással és neveléssel el lehet kerülni.
Az ivaros macskák sem büdösek 3-mas ha normálisan van tartva, és az ivartalan is büdös, ha rosszul tartják.
Az én egyik cicám, (2 hónapos múlt) szeret belefeküdni a tápos táljába, így táp illata lesz, ami nem zavaró, mert kellemes az illata a tápjának :)
Dehogynem, büdös kandúr szaguk van, mert mindent jelölgetnek. Nekem van egy ivartalan kandúrom, múltkor idetévedt egy ivaros, gazdás kiskamasz bagzási idő elején, olyan szaga volt, hogy meg kellett veszni. Pedig nem volt se csapzott, se ápolatlan.
De biztosan nem nekem van igazam, ha rajtam kívül még páran írják, hogy büdösek az ivaros macskák... -_-
Hja, mert azok fürdetve vannak, vagy vm kendővel tisztítva. Te vennél olyan tenyésztőtől, ahol bűzlik a lakás???? Nem...
A kismacska büdös volt, erős pisi szaga volt. Nem tudnak úgy jelölgetni, hogy ne fröccsenjen pár csepp a comjukra. Az a kevés is éppen elég, ha ivarosról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!