Mi a jobb a macskáknak? Kinti vagy benti cicának lenni?
Ha biztonságos a kert, semmi esetre sem tud meglógni, akkor kint lehet, vagy pedig kinti kennelben, ami cicabiztos, vagy a teraszt/erkélyt cicahálóval körbevonni, akkor ott is kint lehet.
Nem kell egész életében a 4 fal közé zárni, de kiengedni csak biztonsággal szabad, számomra ez egyértelmű. Viheted csavarogni a nagyvilágba, pórázzal. A kutyát sem engedem ki csak úgy lófrálni, rá is vigyázok, amikor kimegyünk.
Igen, cicánál ez nehezebb, de aki felelősségteljes, az nem hagyja magára, főleg mivel, ha tényleg szereti, törődik a jószággal, akkor egész nap azon aggódna, vajon mi a fene lehet a cicámmal, vajon viszontlátom-e még valaha, vajon ez az a nap, amikor többé sose jön haza?
Én is a benti tartás híve vagyok. A mi cicáink is bentiek. Hámmal néha mennek ki a kertbe is, de nem szeretem, mert utána mindig szökni akarnak.
Hétfőn pont a szemem láttára ütötték el a szomszédunk egyik cicáját. Még élt és nyávogott mikor odaértem hozzá, de már nem tudtam orvoshoz vinni, mert pár percre rá meghalt. Én remegő lábbal, sírva csöngettem a szomszédhoz, hogy mi tötént, erre az letudta annyival, hogy dobjam csak a kukájába, majd elviszik a másikkal, mert kiderült, hogy azt egy nappal azelőtt találták elütve.
Na neeem! Kukázni nem álltam neki, de a nálam lévő cicát eltemettem. Azóta is bőgök, ha eszembe jut szegény.
A szomszéd azóta hozott két kismacskát. Komolyan mondom, ebbe én fogok beledilizni.
Figyelj! Én szeretem a macskáimat, ezért bent tartom őket. Nem aggódok, hogy elkapja őket egy kutya, megkínozza egy aberrált, átmegy rajtuk egy kocsi, egérmérget esznek stb.
Emellett vigyázok az élővilágra is, nem zabálják meg a madarakat, vakondokat, békákat. És nem utolsósorban nem szarják tele a szomszédaim kertjét.
Szerencsére nem is akarnak kimenni, az egyik 7, a másik 8 éves. Sosem próbálkoztak meg a szökéssel, a ház nagy, tele van mászókákkal, játékokkal. De úgyis lusta dögök, 20 órát punnyadnak általában.
Megértem azt is, ha valaki nem tűri meg a kertjében más macskáját, én is villanypásztort húztam a kerítés egyik oldalához, mert rendszeresen lepisálta a szomszéd macskája a rattanbútorainkat és a veteményesembe szartak, plusz ott hemperegtek és letörték a paradicsomjainkat/paprikáinkat.
Szóval hiába vagyok macskabarát, idegen macska kártékonykodását én sem tűröm a kertemben és megértem, hogy más sem szeretné.
Falun volt szokás macskát kint tartani. Csakhogy falun a macska nem házikedvenc (pláne nem családtag!), hanem fogyóeszköz. Ha elmarta a szomszéd kutyája, hát elmarta.
Ha szabadjára engeded a macskádat, akkor hallgatólag tudomásul veszed, hogy kárt fog tenni a természetben és más emberek telkén, kertjében, gyerekek homokozójában. Vagyis a macskád egy kártevő lesz, és akként fognak vele bánni azok, akiknek kárt okoz.
9-es rosszul ertelmezed a dolgokat:)
A macskanak kinzas bent lenni!
A macska nem kartevo hanem ragadozo, en is sajnalom ha a macskam levadasz egy madarat de hat ez van,ez a termeszet rendje es a termeszet mindig gondoskodott az egyensulyrol csak mi emberek neha kibillentjuk a dolgokat a normalis kerekvagasbol(peldaul annyita,hogy neked termeszetesnek tunik ha egy macska be van zarva a panelbe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!