Brit rövidszőrű cicàtok mennyire talkativ?
Első, köszönjük a válaszod, felesleges volt.
Többieknek köszönöm!:)
Nem volt felesleges, mert képtelen vagyok megérteni, hogy miért kell ilyet leírni, hogy talkativ. Diplomás angoltanár vagyok, köszi szépen, tudok angolul, de mérhetetlenül bőszít és elkeserít a magyar nyelv ilyen nyelvű romlása.
Hallottad már azt a szót, hogy BESZÉDES? Vagy KÖZLÉKENY?
Szívesen.
Ezzel sem a kérdésre válaszoltál, de köszi a kioktatást, ezentúl nem leszek ilyen buta, hogy magyarként véletlenül is a talkatív szót használjam.
Legyen csodaszép napod:)
9
A nyelv kommunikációra van. Ha a beszélgetőpartnered EGÉSZ BIZTOS érti, hogy mit jelent egy tök mindegy, milyen eredetű szó, akkor használhatod, de szerintem felesleges, mert a magyar nyelv nagyon nagy szókészlettel rendelkezik.
Na most ha valaki úgy érzi, hogy neki feltétlenül a talkatív szót kell használnia, akkor egy fórumon talán mégsem okos ezt meglépni, mert nem biztos, hogy Géza bácsi és Gizi néni értik a szó jelentését.
Nekem is van, hogy csak angolul jut eszembe egy szó (voltam angol nyelvű országban + nagyon sok éven át tanultam angolt), akkor sem mondom ki. Megkeresem a magyar megfelelőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!