Nöstény brit rövidszörű cica keveset eszik, miért?
Sziasztok!
Lenne egy kb 14 hetes brit rövidszörű cicám aki mostanság nagyon keveset eszik.
Van egy másik cica aki barfozik. A brit tápot + konzervet kapott de valamennyit evett belőle, majd átment a másik cica táljához és ő is elkezdte enni a nyers husit. Sokkal jóizübben ette. Kapja a barfot de abból se eszi meg az egészet. csirkemell volt már darálva, apró darabkákra vágva + sziv, zuza, néha májjal. Volt ugyan ez csak keverve pulykával vagy kacsával.
15 dekát adok neki. 10 dekát akkor eszi meg teljesen ha elkezd enni majd miután befejezte visszamegyek és kézből megetetem....:D
Az otthagyja a kaját az azért se jó ötlet mert a másik cica megeszi azt is. Ők majdnem egyidősek és a 15 deka után képes megenni a másik tálkában lévő kaját is.
Bármilyen ötlet?
Tápból se a rosszat kapja. Az egyik hidegen sajtolt prémium táp és halas konzerv..a másik táp meg közép közép szintű táp.
Bármilyen ötlet?
Köszi
hát..hogy a brit jókedvű e azt nem tudom.:D Ahogy nekem lejött ő nagyon magának való. Viszont pisi kaka okés. Ha játékról van szó akkor ő is nagyon aktív illetve verekszik a másik macskával (játékból).
Akkor jó, ez megnyugtató. Köszönöm szépen!
Átlagos macska falatozik, nem egyszerre eszik meg mindent. Az a nem egészséges, hogy a másik mindent bezabál. Nálunk is ez van: hiába tudja, hogy a másik tálja tabu, lop, és csak egyre rafkósabban lop. :D Pedig nem éhes, mindig kap eleget mindkettő.
Amit otthagy, vedd fel a földről, és később add oda neki külön, mikor menne falatozni vissza, hogy az éhenkórász macs ne tudjon lopni. :)
Gondolj a klasszikus vadászó cicára. Tízből egy esetben sikeres a vadászata, és nem egy egeret (madarat, gyíkot, akármit) eszik meg egy nap. Szóval sokat vadászik, kevés siker, picike a préda - sokszor eszik keveset. :)
A szobacicában is megvan ugyanez a kialakult rendszer, az ember az, aki ezt kvázi átállítja, mert nyilván nem állsz mellette naponta nyolcszor etetni. :D De pont emiatt szokták azt mondani, hogy a száraztáp nyugodtan maradjon kint egész nap, hiszen az a jó neki, hogyha rájár, falatozgat, az emésztőrendszere is ehhez alkalmazkodott (szemben a kutyával, akit fixen napi 1-2-3 étkezésre trenírozor kortól és mérettől függően).
Hogy nálatok ez a barfra hogy húzható rá, ahhoz nem értek sajnos, mert nyilván azt nem hagyhatod ott, mint egy száraztápot. Ha belefér a napodba, érdemes lehet többszöri étkezést beiktatni. Én a 15 deka kaját is sokallom egyszerre. Ismét az egérrel példálózva, lehet cirka 30 gramm egy. Nálunk a 9 kilós dagimacs kap egyszerre 40 g körüli szárazat, vagy naponta egyszer mellé ugyanennyi nedveset (de akkor a száraz már nem kell neki, csak később :D), szóval ehhez mérten soknak tartom. De nem értek a barfhoz, szóval elhiszem, ha azt mondod, hogy kell ennyi egyszerre. :)
Szia! Nagyon pici még, tenyésztőnél milyen tápot kapott? Ha ennyi idős, egy hónapja lehet nálad maximum, én azzal próbálkoznék, amit a tenyésztőnél evett, aztán fokozatosan, nagyon lassan lehet átállni más tápra, ha mást szeretnél neki adni. Ha hirtelen álltatok át, az bánthatja a gyomrát, lehet tőle étvágytalan is.
Az is lehetséges, hogy csak válogatós, kísérletezni kell. A mi kis brit cicánk Real Nature-t kap szárazból és nedvesből is, de kipróbáltunk előtte jópárat, volt amibe csak egy pillanatra szagolt bele és kezdte elkaparni, mint a kakiját :D
Ha úgy érzed, semmi nem válik be, akkor meg természetesen tessék elvinni a dokihoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!