Van még esélye az életre? (fent)! Help!
Tegnap született a macskámnak két kiscicája.Az egyik ma meghalt, de a másik is elég rosszul van , de ő legalább eszik.Több testi hibája is van.Az egyik tappancssát nem tudja kiegyenesíteni(még ha én csinálom akkor sem egyenesedik ki) és a másik, hogy rövid a farka(ez nem is baj , csak mondom).
Történt még vele egy kis baleset is.Leesett a földre kb, fél méterről.De láthatólag nincsen rosszabbul , mint elötte.
Van még esély arra , hogy nem fog meghalni??
Szerintem a mama cica megütötte a hasát a vemhesség ideje alatt..esetleg leesett a fáról, megütötte a hasát vagy ilyesmi.
Én szoritanék azért, hogy inkább ne maradjon meg ez a kiscica, hanem aludjon el. Valószinüleg ugyanezért halt meg a másik is. Nem lenne jó élete igy nyomorékon. Majd a következö vemhesség jobban sikerül. Meg valószinüleg nem fog "csak úgy" leesni fél méterröl, mert az anya mindig!!!gondoskodik arról, hogy a szülöhely a lehetö leg alacsonyabban legyen.
Köszönöm a válaszokat!
Lehet, hogy tényleg jobb lenne neki meghalni.
Szegény csont és bőr.A másik cicának, meg nem tudom, hogy mondjam , de lukas volt a szájpadlása:S
Szerintem ha elvinnéd a dokihoz, vagy ha ilyen rossz a helyzet akkor hivd ki,ő biztos tudna javasolni valamit.
lehet, hogy röntgen kellene de enm tudom.
és ha csont és bőr, akkor nem lehet hogy férges?
az anyamacska megkapta 3havonta a féregtelenítőt? a kiscicának nem tudom mikor kell kapnia de az orvos megmondja.
és javasolnám, hogy az anyacicát lehetőleg prémium táppal etesd, olyannal ami szoptatós cicának valo, vagy kölyöktáppal.
illetve adhatsz az anyának csirkehust, májat, esetleg egy kis liba vagy kacsazsirt.
de mindenképp konzultálni kellene az orvossal.
Szia!
Szerintem is inkább ivartalanitani kellene a mamacicádat, hogy több nyomorék kiscica ne jöjjön világra. Ha szeretnél mellé még egy kiscicát, akkor ird ki kérdésbe, hogy kinek van, rengetegen odaadnák a kiscicájukat ajándékba.
Meg ha újra születnének ilyen hiányossággal rendelkezö kiscicák, akkor mit csinálnál velük?- merthogy nem kellene senkinek, az biztos. Te nevelnél fel 4-5 ilyen kiscicát, akik -mondjuk jó esetben- tudnának élni 3-4 évet?
Szerintem nem szeretnéd látni a kínlódásukat.
Szóval ez a helyzet: ivartalanítani kell/muszály!!! sürgösen!!! Ez lesz a legjobb neked, a legjobb a cicamamának, a legjobb a még meg nem született kölyköknek.
(Meg igy a kiscicáknak sem lesz esélyük fél méteres magasságból leesni.
Amióta az eszemet tudom, volt és van cicánk. Emlékszem, öt éves!!! voltam amikor az Anyukám elöször!!! engedte, hogy kézbe fogjam a pár napos kiscicákat. Úgy vigyáztam rájuk, mint a szemem fényére, de még annál is jobban, soha nem ejtettem le, meg amúgy sem nagyon tudtak még ficánkolni, soha nem szoritottam meg egyiköjüket sem. Amúgy érdekelne, hogy hogyan eshetett le egy újszülött kiscica fél méteres magasságból!?!?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!