Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Elkaphatják a cicák egymástól...

Elkaphatják a cicák egymástól a macskanáthát?

Figyelt kérdés

Van 2 cicusom, benti cicák de délelőtt kicsit ki szoktam engedni őket az udvarra ha jó idő van.

Ma észrevettem hogy egy másik macsek van az udvarban biztos macskanáthás mert folyik az orra és csipás a szeme, szerettem volna megfogni de elszaladt. Biztos nincs neki gazdija, de jó lenne ha látná állatorvos. Befogadni nem tudom mert fújtatnak rá az enyiméim mikor meglátták az ablakban.

Mit tehetek a beteg cicóval? Nem szeretném hogy elpusztuljon

2021. ápr. 8. 12:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jó lenne, ha orvoshoz kerülne, mert ha valóban macskanátha, abba bele is pusztulhat. Házilag nem kezelhető.

És tudtommal igen, fertőző. Egy vírus okozza.

2021. ápr. 8. 12:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
El, és orvos kellene neki, mert simán belehalhat, pláne ilyen időben.
2021. ápr. 8. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha befogadni nem is, de befogni be tudnád? Ennivalóval odacsalogatni és elkapni a grabancát? (Előző voltam)
2021. ápr. 8. 12:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Oltással véded a legjobban a saját macskáidat.

[link]

2021. ápr. 8. 12:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Macskanátha ellen nem kaptad oltást a tieid? Egyébként nagyon fertőző betegség, könnyen elkaphatják tőle a tieid, ha nincsenek oltva, sőt, az oltás sem ad teljeskörű védelmet sajnos.
2021. ápr. 8. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha elkapja, sajnos gyógyítani nem lehet. Olyan ez, mint nálunk a herpesz. Immungyengeség következtében előjön. Vitaminokkal ki lehet egyensúlyozni az állapotot, de gyógyítani nem lehet.
2021. ápr. 8. 23:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!