Minek vállal macskát, aki nem akarja lakásban tartani és a telkén tartani sem tudja?
Imádom a macskákat, nekem is van egy kizárólag benti cicám, de már megőrülök a szomszéd kinti macskáitól.
Kertes házban lakunk, átjönnek sz*rni, a veteményesbe is, összetapossák meg kikaparják a palántákat, a teraszra pisilnek.
Tönkreteszik a dolgokat. A szomszéd meg csak nevetgél, hogy spricceljem le nyugodtan őket, mintha azzal előrébb lennék.
Értem én, hogy egy macskát nem lehet telken belül tartani, de akkor mi a tökömért nem tartja a házban? A másik szomszédnak is töke ki van már velük.
Majd megkötök egy ragadozót, sőt ki is szedetem a karmait, mert úgy a jó a cicusnak (szóval a gazdinak).
Utálom a macskákat, de azokat akik bent tartják önös érdekből, azokat még annál is jobban.
Tartson bent patkányt, medvét meg kengurut is.
De tudsz tenni ellene, sajnos ami a szomszednak a feladata lenne, de macskabiztos kerites, amire ha felugrik csuszik is le rogton, sajat koltsegen.
Vagy tarts kutyat, a kutya nevelheto, altalaban egy helyre vegzi a dolgat, es macska nem lesz. Miota van kutyank, erdekes modon nem jonnek itt hederezni a szomszed macskak, pedig van vagy 8 db.
Kevesbe humanus megoldas, ha lerugod a teraszrol, nem lesz kedve odamenni tobbet.
16
Az az ember a legnagyobb állat, aki nem tudja az állatokat a helyén kezelni, hanem emberhez hasonlítgatja őket. Elég volt már abból, hogy az elvakult állattartók megpróbálják rákényszeríteni a nézeteiket és szokásaikat a többi emberre. Igenis lehet kint tartani az udvaron kutyát és macskát is, attól még senki nem lesz állatkínzó. Ahogy attól sem lesz senki állatbarát, ha prémium eledelt vesz a macskájának és otthon külön lakrészt emeltet neki. A falvakban igenis tartanak még azért macskát, hogy fogja meg a siklót, egeret, és kutyát az udvaron azért, hogy az állatokat őrizze. És ezért cserébe van kutyaház, eledel, mező, udvar, ahol a kutya kutya a macska pedig macska lehet, és megőrizhet még valamit az állati méltóságából. Nem pedig valami szánalomra méltó, elkényeztetett állat lesz belőle a városi panelrengetegben, akire 18 fokban már kötött pulcsit adnak és az orra alá dugnak hatféle eledelt, amiből őméltósága még válogathat a svédasztalon. De nyilván aki felveti ezt az állaspontot, az is rögtön állatkínzó lesz, és megjelennek a fröcsögő állatfanatikusok.
Te is biztos nagyon boldog lennél ha nem mehetnél sehova.
Minek tartaná valaki a telkén a macskát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!