Szerintetek kegyetlenség bent tartani a lakásban egy macskát, ha egyébként állandóan elszökik, amint kiengedem?
A macska nem szeret bent lenni ha már valaha is kinti volt!
Engedd ki mert ez így egyáltalán nem jó neki!
Ha nem nagyon kis helyre van bezárva, akkor nem.
Ha pénzügyileg nem oldható meg egy macska biztos kerítés, akkor ez van...
Még mindig jobb neki mintha a hidegben kéne kint táplálék után szaladnia, ahol előbb utóbb elütné egy autó, vagy széttépné egy kutya...
Nem tudom, hogy ivartalanítva van e, de ha nincs, akkor érdemes lehet.
Valamint játsz vele sokat.
#2. Csak úgy megjegyezném hogy állatvédelmi törvény van rá, hogy nem mehet ki a portádról a macskád.
Ha közterületre megy, vagy a szomszédhoz, 90 ezer forintra büntethetnek!
A macska azért ül az ablakban, mert ott "tévézik". (Angol cikkekben rendszeresen használják a cicatv kifejezést is az ablakban ülésre.) Nem kell emiatt sajnálni, ellenben lehet neki rásegíteni, ha pl megteheted, telepíts madáretetőt az ablak közelébe.
Nem írtad, van-e macskaháló az ablalon, de ha esetleg nincs, akkor azt szerezz be mindenképp, a nyitott ablakban sokkal izgibb a dolog, és a szökéstől sem kell tartani. :)
#5. Akkor én már milliomos lennék ugyanis a szomszédomnak mind a 6 macskája átjön hozzánk meg kb az egész utcába mászkálnak :)
Másrészt meg szerintem senki nem foglalkozik azzal ha egy macska az utcán van, szerinted ebből rendőrségi ügy lesz? xD
#8. Nem lesz, mivel ez régebben a jegyző, most pedig az önkormányzat hatásköre, tehát ott lehet jelenteni...
Nem büntetőjogi törvény ez, hanem állatvédelmi, de az sem bagatell.
Sajnos azért nem foglalkoznak annyira az ilyen bejelentésekkel, mert valamilyen furcsa, beteg oknál fogva a macskákba nem kötelező a chip, mint a kutyákba.
Így az “elkövető” simán letagadja, hogy az a macska az övé, és meg is úszta a büntetést.
De ettőlmég van ilyen törvény és abszolút ajánlott betartani, ugyanis az a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!