Lenne egy pár kérdésem cicákkal kapcsolatban. Mit hogy csináljak?
Van 2 cicám, és elég sok mindent szeretnék nekik "megtanitani".
Az első: kinti cicák, mert sztem egy házimacskanak az udvaron a helye, bár őszintén, elég sokat szoktuk őket behozni. Amikor jövünk haza kocsival, az egyik cica mindig jön velünk szembe és nem ilyed meg az autótól, csk megy a mozgó jármű alá. Egyszer ment ki az utcára, de odakint olyan szinten félt a kocsiktol hogy sprintelt befelé. Csk a mi autóinktol nem fél. A másik ami érdekelne az az hogy a másik cicust hogy lehetne leszoktatni a nyalogatásról. Ha símogatom,azonnal jönne a nyakamra vagy a kezemre és nyalogatna. Ez miért van, és jó, vagy rossz hogy ezt csinálja?
Ha jut még eszembe vmi, leirom!
Szerintem a nyalogatásról ne szoktasd le. Nekem is van egy cicám, aki igazi pusziosztó. Kicsit szúrós a nyelve, de jó fej és nyalogatná a többi macskát is. Sajnos ők nem engedik neki így muszáj nekem engedni. :D
A kinti tartás miatt nem szóllak le. Sajnos régebben a szüleim nem engedték be a macskát és volt is ebből szomorú eset, de tanultam belőle. Hidd el nyugodtabb mindenki élete, ha bent van a cica. :)
Oke, de mi a kerdes?
Legyenek ivartalanitva, etesd oket jo minosegu kajaval,legyen meleg helyuk, ha mar mindenkeppen kint vannak, aztan ennyi.
Mit akarsz nekik megtanitani? Csoda, ha a nevukre hallgatnak :D
Aha tényleg ugyanaz, mint egy embernél. A macska egy kisgyerek értelmi szintjén van. Ha a két-három éves gyereket nem ereszted szélnek, a macskát sem kéne.
Írtad, hogy két kérdésed van, de csak egy kérdést írtál ki, a másik csak kijelentés.
Ha az lett volna, hogy hogyan tanítsd meg neki, hogy ne menjen a mozgó jármű alá: sehogy nem fogod tudni. De borítékolható, hogy emiatt fog elpusztulni. Szóval ha nem vagy hajlandó bent tartani a macskát a portádon belül, akkor csak idő kérdése, mikor üti el valami. Ez kevésbé kiszámíthatóan, de igaz a másikra macskára is, attól, hogy a szemed láttára nem megy a kocsik alá. Általában nem direktben szaladgálnak ki a macskák, hanem rosszul mérik fel a távolságot.
Ha nyalogat, azt szeretetből teszi. Ha zavar, le lehet róla szoktatni, bár kétlem, hogy ilyen rideg tartásnál bármit meg fogsz tudni hatékonyan tanítani a macskának. Remélhetőleg átvándorol valamelyik szomszédhoz, aki majd nem ereszteni szélnek.
Ha nem mennek el az udvarból, akkor hogy találkoznak idegen autókkal? Érdekes...
Amúgy meg tanulj meg írni, mielőtt másokat oktatsz ki józan paraszti észről, szerintem.
Én is kint tartottam régen a macskákat, csak sajnos sok volt a tragédia (mérgezés, gázolás stb.), így a mostani cicám csak benti, mert féltem. Ez nem jelenti azt, hogy az előző macsekokkal nem foglalkoztam vagy rossz életük volt, szimplán nyugodtabb így a lelkem.
A nyalogatásról szerintem ne szoktasd le. Ő ezzel fejezi ki a szeretetét, tőrődését. Mintha téged csesznének le, mert még akarsz ölelni valakit.
Az autós dolog érdekes. A tiétektől valószínűleg azért nem fél, mert tudja, hogy miután kiszálltatok törődést, simogatást kap. Lehet próbálkozni ignorálással, esetleg dorgálással, ha közel megy az autóhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!