Milyen fajtatiszta macskát érdemes elkerülni amely túltenyésztés miatt nagyobb eséllyel lehet beteg?(ha vannak ilyenek egyáltalán)
A macskák többségére egyelőre nem jellemző a túltenyésztettség, emiatt nem kell aggódni. Én mondjuk a munchkin létezésére kicsit rángattam a szemöldököm, nem tudom elhinni, hogy egészséges lenne, de nem vagyok biztos benne, hogy ez tényleg elfogadott fajta-e.
Ami fontosabb, hogy érdemes megfelelő tenyésztőt választani, ellenőrizni a felmenőket egy szimpatikus alomnál, mert azért otthon sokan igyekeznek két macskából kicsikarni a világmindenség összes pénzét, és nem mindenki fektet hangsúlyt a vérfrissítésre, pl. import szülők által, ami pedig azért időről időre kellene.
Egyes: elfogadott fajta.😊
Kérdező: nem a fajtán kell aggódni, hanem a megfelelő tenyésztőn. aki olyan, annál jelentkezik a túl- és rokontenyésztés problémája, aki meg odafigyel ezekre, annál nem lesz ilyen probléma. úgyhogy az én véleményem az, hogy mindegy a fajta, nem mindegy a tenyésztő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!