Tényleg igaz, hogy a konzerves macskakajákba mindenféle szemetet beledarálnak?
Ne foglalkozz rémhírekkel. A való életben a macskának döglött patkányt meg egeret kellene enniük. Ezért akármi van a dobozban, ennél csak jobb lehet.
Te tudtad, hogya húsevő állatok mind dögevők? Mink is. Csak még le is fagyasztjuk a dögöt.
"Te tudtad, hogya húsevő állatok mind dögevők?"
Nos, akkor végezzünk egy gondolat kísérletet. Egy vendéglőben vagy, ahol előtted készíti két séf a húsfasírtot.
Az első séf fogja a szemmel láthatóan friss húst, előtted ledarálja, ízesíti, és kisüti. Kész is. Nyami.
A második séf hoz egy egyhetes, rotható, kukacos döglött kutyát, beledobja EGÉSZBEN a kondérba, jó sokáig főzi, hogy steril legyen, aztán ledarálja, megsüti, ízesíti és feltálalja neked.
Utóbbi is hamburger, csak olcsóbb. Nyami?
"többször inkább husit kapnak, vesét, néha májat, csirkeaprólékot, mert én is rájöttem"
Ezt nagyjából jól válogattad össze, benne van majdnem minden, amire az egészséges, valóban boldog macskának szüksége van. Csak éppen:
- az egész csont veszélyes, le kellene darálni,
- a szív, ami a legfontosabb taurin forrás, még kellene a menübe,
- ha mindent megfőzöl, akkor erősen vitaminozni is kellene (E, B, taurin), illetve a szép bundáért lazacolaj,
- ha nyersen adod, akkor is ugye a sertéshús tilos, és szintén kell egy kis pót vitamin/ásványi anyag, mert a fagyasztóban is lebomlanak.
Én most térítem át erre a nyers menüre a cicámat. Nem könnyű. Annyira hozzászokott a kommersz tápmenühöz, hogy a nyers csirkehúst zokogva forgatja a szájában, amíg ki nem köpi.
A nyers marhahús bejövősebb volt neki (ahány macska annyi ízlés), azt hiszem az olcsó csirke helyett át kell állnom erre a drágább protein forrásra...
Köszi a tanácsokat. :)
Csontot nem kapnak, igyekszem változatosabbá tenni a kajálásukat, bár elég finnyásak tudnak lenni.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!