Csak én imádom a macskákat? Egyszerűen macskabolond vagyok, nagyszerű és különleges teremtmények. Játékosak, önállóak, imádnivaló selymes-bundás angyalok, a hangjuk is nagyon édes.
33, egészségügyisként mondom hogy abszolút nem vagy tisztában a toxoplazmózissal.
Egyrészt kb minden embernek a szervezete találkozik vele már gyerekkorban, ugyanis a mosatlan zöldség-gyümölcs sokkal nagyobb tényező mint a macska, másrészt simán átesik rajta mindenki, tudod, erre van az immunrendszer. És abból a szempontból lehet a herpeszhez hasonlítani, hogy ha valakinek a szervezetébe került, akkor már mindig ott lesz, de panaszokat nem okoz.
Egyedül a magzatokra és az újszülöttekre veszélyes, mert nekik még nem fejlett az immunrendszerük, ezért kell tesztelni a kismamákat, akik macskával élnek. Ha esetleg gyerekkorukban már találkozott vele a szervezetük (ami majdnem biztos, ugyanis mint mondtam, a zöldség-gyümölcs nagyobb veszélyforrás mint egy szerencsétlen macska) akkor nincs további teendő. Akkor necces a dolog ha a kismama szervezetének még ismeretlen a toxoplazmózis. De még egyszer hangsúlyozom hogy ez nagyon ritka hogy valaki ne szedte volna össze már gyerekkorában, és a macska egy elenyésző tényező.
De mivel ott az az aprócska tény hogy macskától IS el lehet kapni, a macskagyűlölők felkapták, a sok proli elkezdte szajkózni és ez lett a mantrájuk. Amit te tökéletesen példázol is.
Tapasztalatból mondom, hogy érdekállatok. Ösztön vagy sem, de csak addig "szeret", míg méltósággal bánsz vele. Befogadtam, enni-inni adok, simogatom, orvoshoz viszem, minden szart megkap a legkülönfélébb játékokat, a legkényelmesebb macskawc-t és fekhelyeket, a legszebb, legnagyobb macskabútort, a legminőségibb kajákat, legfinomabb jutifalikat, mindent. Addig bújik is hozzád meg dorombol. De egyszer próbáld csak meg, hogy nem engeded az asztal kellős közepén feküdni és egyből más szemmel tekint rád, megvan sértődve.
Szóval amíg istenként kezeled őket, addig a világ legédesebb állatkái. De ha nevelni is akarod, hogy ne a főnököd, hanem a társad legyen, akkor válassz kutyát.
Ismétlem, tapasztalatból mondom, nem közhelyeket beszélek.
5 macskával és 4 kutyával van tapasztalatom, mindegyiket utcáról, a halálból mentettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!