Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Csak én imádom a macskákat?...

Csak én imádom a macskákat? Egyszerűen macskabolond vagyok, nagyszerű és különleges teremtmények. Játékosak, önállóak, imádnivaló selymes-bundás angyalok, a hangjuk is nagyon édes.

Figyelt kérdés

2020. dec. 18. 11:58
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
74%

33, egészségügyisként mondom hogy abszolút nem vagy tisztában a toxoplazmózissal.

Egyrészt kb minden embernek a szervezete találkozik vele már gyerekkorban, ugyanis a mosatlan zöldség-gyümölcs sokkal nagyobb tényező mint a macska, másrészt simán átesik rajta mindenki, tudod, erre van az immunrendszer. És abból a szempontból lehet a herpeszhez hasonlítani, hogy ha valakinek a szervezetébe került, akkor már mindig ott lesz, de panaszokat nem okoz.

Egyedül a magzatokra és az újszülöttekre veszélyes, mert nekik még nem fejlett az immunrendszerük, ezért kell tesztelni a kismamákat, akik macskával élnek. Ha esetleg gyerekkorukban már találkozott vele a szervezetük (ami majdnem biztos, ugyanis mint mondtam, a zöldség-gyümölcs nagyobb veszélyforrás mint egy szerencsétlen macska) akkor nincs további teendő. Akkor necces a dolog ha a kismama szervezetének még ismeretlen a toxoplazmózis. De még egyszer hangsúlyozom hogy ez nagyon ritka hogy valaki ne szedte volna össze már gyerekkorában, és a macska egy elenyésző tényező.

De mivel ott az az aprócska tény hogy macskától IS el lehet kapni, a macskagyűlölők felkapták, a sok proli elkezdte szajkózni és ez lett a mantrájuk. Amit te tökéletesen példázol is.

2020. dec. 18. 17:12
 32/48 anonim ***** válasza:
32%
Szemetek a macskák szerintem bár nem mind1ik
2020. dec. 18. 17:58
 33/48 anonim ***** válasza:
17%
2 macskám van! Nem imádom őket csak szimplán szeretem. De csak a saját macskáimat, az utcán kóborló macskáktól rosszul vagyok. Össze vissza szarnak mindent, az utcán a házunk előtti rész be van füvesítve, wc nek használják, ha tehetném mérget raknék ki, na de az illegális sajnos. Bent 2 kutya őrzi az udvart.
2020. dec. 18. 18:51
 34/48 anonim ***** válasza:
16%

Tapasztalatból mondom, hogy érdekállatok. Ösztön vagy sem, de csak addig "szeret", míg méltósággal bánsz vele. Befogadtam, enni-inni adok, simogatom, orvoshoz viszem, minden szart megkap a legkülönfélébb játékokat, a legkényelmesebb macskawc-t és fekhelyeket, a legszebb, legnagyobb macskabútort, a legminőségibb kajákat, legfinomabb jutifalikat, mindent. Addig bújik is hozzád meg dorombol. De egyszer próbáld csak meg, hogy nem engeded az asztal kellős közepén feküdni és egyből más szemmel tekint rád, megvan sértődve.

Szóval amíg istenként kezeled őket, addig a világ legédesebb állatkái. De ha nevelni is akarod, hogy ne a főnököd, hanem a társad legyen, akkor válassz kutyát.

Ismétlem, tapasztalatból mondom, nem közhelyeket beszélek.

5 macskával és 4 kutyával van tapasztalatom, mindegyiket utcáról, a halálból mentettem.

2020. dec. 18. 18:57
 35/48 anonim ***** válasza:
49%
A kutyát leszámítva (és azok közül se mind) érdekállat szinte mind, és ez ÍGY VAN RENDJÉN. Ösztön vagy sem, de csak addig "szeret", míg méltósággal bánsz vele. --> Nagyon helyesen teszi! Embernél is taszító, amikor valaki olyan után kuncsorog, aki nem bánik vele méltósággal. Egyébként macskát is lehet nevelni (nyilván máshogy, mint kutyát), de igen, ők nem fognak istenként nézni az emberre, és ne is tegyék! Számomra megdöbbentő, hogy vannak emberek, akiket szó szerint zavar, hogy a macska nincs hasra esve az embertől. Miért kellene? Meg miért csak a macskánál gond ez? Nem azért vannak az állatok a földön, hogy a cselédeink legyenek.
2020. dec. 18. 19:06
 36/48 anonim ***** válasza:
63%
35, ez azért van, mert a legtöbb ember sajnos egóból és önző érdekek miatt tart állatot.
2020. dec. 18. 19:09
 37/48 A kérdező kommentje:
35: Az ilyen emberek Istennek képzelik magukat és hogy a macskák napi 24-ben nyalják a se*gét... Ne azért tartson valaki háziállatot, hogy az őt szolgálja... Igazad van 35-ös, az állat nem holmi szolga...
2020. dec. 18. 19:10
 38/48 anonim ***** válasza:
62%
Sajnos igazatok van... Nagyon nem normális, aki a saját egóját akarja fényeztetni az állatával. Nem értem se a logikáját a dolognak, de a pszichológiáját se. Azaz utóbbit értem, csak szerintem beteges. Ép ember nem azért tart állatot, hogy azt leuralja.
2020. dec. 18. 19:19
 39/48 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként én tartottam papagájokat, tengeri malacot, exem révén félig-meddig macskám is volt, és hüllőket. MINDEGYIK faj AZONNAL megvonja tőled a bizamat, ha azt látja, hogy nem bánsz vele korrektül, vagy ahogy fogalmaztad, méltósággal. Nem tudom, miért a macskáknál olyan nagy szám ez egyedül. De nem egy kutyáról is hallottam, aki egy pont után sosem bízott többé a gazdájában.
2020. dec. 18. 19:23
 40/48 anonim ***** válasza:
3%
Jaj látom, kezdi már valaki az ész nélküli lepontozást. :D Szánalmas egy szint...
2020. dec. 18. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!