A kinti macskásokat miért nem zavarja azt, hogy a macskáik kisállatok 100-ait végeznek ki a semmiért?
Figyelt kérdés
Alapból nem érem azokat, akik kint tartják a macskát, bár nekem kutyáim vannak. 10+ macskát kellett temetnem az évek során a kertemben, mert a kutyáim elkapták. Persze meg is kaptam a szomszédoktól, hogy miért nem zárom el a kutyáimat stb., nem is igazán foglalkozok velük. De amit soha nem fogok megérteni, hogy a macskák bizonyítottan szórakozásból vadásznak, sokszor nem eszik meg, amit megfognak. Ebbe beletartoznak védett kisemlős vagy énekesmadarak is. Főleg nincs semmi értelme a vadászatuknak, ha utána hazamennek és kapják a "gazditól" a vacsorát. Persze utána ezek az emberek siránkoznak legjobban különböző állatvédő oldalakon ha egy-egy sérült madarról posztolnak. Elszomorító a helyzet.2020. dec. 5. 19:57
21/29 anonim 

válasza:

#21, az min segítene? Azon kívül hogy őrületbe kergeti a cicát.
22/29 anonim 

válasza:

meghallják a madarak és egyéb állatok. nem én találtam ki, bevett szokás.
23/29 anonim 

válasza:

És hogy állítja meg a kutyákat attól, hogy széttépjék a macskát? Pontosabban hogy állítja meg a macskát, hogy ne menjen be más kertjébe, ahol életveszélyben lehet a kutyák miatt. Az oké hogy a macska prédájának segít, de a macskát prédának tekintő állat(ok) ellen semmit nem ér.
24/29 anonim 

válasza:

Ez így van de nem ez volt a kerdes
25/29 anonim 

válasza:

Az is a kérdésben volt, hogy a kérdező kutyái irtják a macskákat, ami megint csak azért van, mert az emberek az utcára engedik a macskáikat "vagy visszajön vagy nem" alapon.
Erre semmilyen más megoldás nincs, csak az, hogy a macskák gazdáinak telken belül kell őket tartaniuk. Másképp nem fog menni, mert a világ összes kutyása csináltathat 10 méteres kerítést hogy a macska ne tudjon bemenni, attól még autók járnak, és más kóbor állatok is veszélyt jelentenek a macskákra.
28/29 anonim 

válasza:

27.
Lehet, de legalább eltűnt a “válasza” puszi
29/29 anonim 

válasza:

Ha azt hiszitek, hogy vidéken, a falvakban, kisvárosokban az öregnéne meg a többiek majd a kedvetekért bezárják a macskájukat a lakásba és soha többé nem engedik ki az utcára, nagyot tévedtek. Egy évszázados dolgon háborodtok fel, soha az életben nem lesz olyan, hogy mindenki gondot fog erre fordítani, főleg Magyarországon....Nálunk jut a legtöbb macska egy főre az Euban. (Ami az ivartalanítás irányába mutatott érdeklődést is demonstrálja)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!