A kinti macskásokat miért nem zavarja azt, hogy a macskáik kisállatok 100-ait végeznek ki a semmiért?
Mert nem érdekli őket . Egyszerűbb szélnek ereszteni az állatait ,mint megoldani,hogy ne jussanak ki a kertből,pedig nem lehetetlen egyáltalán .
Az állat szabadságra való igényével takaróznak , és szerintük oké ,hogy elütik ,megmérgezik őket,vagy épp kutya tépi szét ,mert legalább "szabad" volt.
Másokra sincsenek tekintettel ,én pl imádom a macskákat ,nekem is van (bent a házban) ,de a veteményesből a szart szívesen behajítanám az ablakán az ilyennek , meg az is kellemes amikor az ivaros kandúrok a brutálisan büdös vizeletükkel jelölik a bejárati ajtómat ,aminek a szagát kb lehetetlen eltűntetni.
És így van, a védett hüllők,gyíkok,madarak sem érdeklik őket ,mi több a rájuk vonatkozó törvény sem,miszerint a gazda köteles a saját állatait a saját telkén belül tartani.
Nekem osztálytársamnak vannak kinti macskái. Én megmondtam többször is hogy nem zavarja ha valamit összeszednek/megeszek? És nem zavarja hogy sok-sok védett állatot pusztít el? Erre annyit tudott kinyögni hogy macskàt kínzás benntartani,vicces hogy a kutyákat se sétáltatják de biztos elég 2 nagytestű kutyusnak a kert...a múltkor is az egyik macskája férges lett és vele alszik...sztem mondjuk ez azért gusztustalan. Oltva/ivartalanítva vannak,viszont nem minőségi tápot esznek és leginkább ezért vadásznak(verebek,rigók,nyulak,pockok,egerek,minden nyalánkság...).
Nekem max akkor lenne macskám ha elég nagy lenne hozzá a ház + betudnék nekik rendezni egy szobát nekik teli polcokkal/játékokkal ahol ha van kedvük letudják magukat mozgatni vagy macskabiztos kerítéses udvar+ ha olyan cica sétáltatva lenne.
4. A haszon, amit a szabadon tartott macska hoz messze nem pótolja ki a kárt, amit csinál. Annak semmi értelme, hogy megöl három patkányt, meg mellé hat védett állatot.
Régen az embereknek ez belefért, mert rá voltak szorulva erre, de ma már erre a célra sokkal hatékonyabb módszerek vannak. Méreg, fogók, vadászgörény, terrierek. Amit mondasz, nem kifogás arra, hogy felelőtlen állattartó vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!