Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A kinti macskásokat miért nem...

A kinti macskásokat miért nem zavarja azt, hogy a macskáik kisállatok 100-ait végeznek ki a semmiért?

Figyelt kérdés
Alapból nem érem azokat, akik kint tartják a macskát, bár nekem kutyáim vannak. 10+ macskát kellett temetnem az évek során a kertemben, mert a kutyáim elkapták. Persze meg is kaptam a szomszédoktól, hogy miért nem zárom el a kutyáimat stb., nem is igazán foglalkozok velük. De amit soha nem fogok megérteni, hogy a macskák bizonyítottan szórakozásból vadásznak, sokszor nem eszik meg, amit megfognak. Ebbe beletartoznak védett kisemlős vagy énekesmadarak is. Főleg nincs semmi értelme a vadászatuknak, ha utána hazamennek és kapják a "gazditól" a vacsorát. Persze utána ezek az emberek siránkoznak legjobban különböző állatvédő oldalakon ha egy-egy sérült madarról posztolnak. Elszomorító a helyzet.

2020. dec. 5. 19:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
62%

És te kérdező, miért nem a saját dolgoddal foglalkozol? A környék összes macskáját kinyírja a kutyád, te meg azzal védekezel, hogy zárják be ők a macskát... Taps...Lehet neked kéne szocializálni, foglalkozni a kutyáiddal mielőtt másra hárítanád a gondot!

A macska ösztönből öli meg a kisebb madarakat stb, mivel vadon élő állat volt régen, háziasítva lett! A te kutyáidnak mi a mentsége? Vagy a macskát senki se sajnálja?

2020. dec. 5. 21:12
 12/29 anonim ***** válasza:
72%
10. Aki kis lakásban él és nem tudja biztosítani a macskájának a megfelelő stimulációt, az ne tartson macskát. Nem tudom, hogy néhány macskásnak miért újdonság, hogy az állattartás kompromisszumokkal jár.
2020. dec. 5. 21:13
 13/29 anonim ***** válasza:
74%

11. Az ő kutyáinak az a mentsége, hogy a macska ment be az ő területükre hívatlanul, amit ösztönösen védenek. Kettős mérce fogalmát ismered? Ami amúgy egyébként is magánterüle. Nem engedem az állatomat más magánterületére a személy engedélye, vagy közterületre a felügyeletem nélkül. Ennyi.

Amúgy nem a macskának kell mentség, mert nem a macskát hibáztatják, hanem a gazdáját, amiért hagyja kóborolni.

2020. dec. 5. 21:16
 14/29 anonim ***** válasza:
82%
#12, nem volt tervben költözés, mikor meglett a cica. Kertes házban éltünk, és úgy élt, amit ma már elítélek. A kertből kimászkált, ki tudja mit csinált. Volt, hogy éjjel azt se tudtuk, hol van. Olyan is volt, hogy napokra eltűnt. Előtte két utcáról befogadott cicánk veszett el. Sajnos apasztalatból mondom, hogy a macska utcára engedése nem felelős állattartás. Azóta költöztünk a kertes házból, most lakásban lakunk, a cicát nem fogom kirakni. Ismerem, látom, hogy nem szenved, el van a lakásban. Minden macska más, nem mindegyiknek ugyanarra van szüksége. Próbáltuk levinni sétálni sokszor, de utálja a hámot (nem, nem egy nap után feladtuk, évekig próbálkoztunk). Nem fogom kirakni az utcára azért, mert költöztünk.
2020. dec. 5. 21:40
 15/29 A kérdező kommentje:

Érdekesek a válaszok, eddig mindenkit felpontoztam, majd kicsit később kifejtem egy-két válaszban leírtakkal kapcsolatos véleményemet is.

A 11-esre reagálnék: vadászkutya fajtákról van szó. Mivel nekem nincs macskám, ezért nem volt lehetőségem hozzájuk szoktatni őket, nem gondoltam volna, hogy egyből meg is ölnék csóri cicákat. Viszont ez történt, azóta pedig minden alkalommal ez van. Nem tudok vele mit csinálni...

2020. dec. 5. 21:41
 16/29 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, akármennyire szomorú hogy ölik a cicákat a kutyáid, ez nem a te felelősséged, hanem a cicák gazdáié. Te kutyatartóként annyira vagy köteles, hogy a telken belül tartod a kutyáid. Az, hogy más felelőtlen és az ő állata bejár hozzád, arról te nem tehetsz. Pl egy szülőnek is a maga felelőssége, hogy állatkertben ne nyúljon be a tigrishez a gyerek.
2020. dec. 5. 21:52
 17/29 anonim ***** válasza:
69%
Miért ne tarthatna macskát egy kislakásban élő ember? Ekkora baromságot xdd Téged minek tartottak meg a szüleid?🤣
2020. dec. 5. 22:12
 18/29 anonim ***** válasza:
61%

Mivel a urbanizált környezetben levő kisállatok 90% úgynevezett kártevő (patkány, egér) így a válasz, hogy nem, nem zavarja őket.

Ahogy szoktam emlegetni, nem a macskák verik le a fecskefészket, meg tömik el a gyurgyalagok üregeit.

Ettől még a macskákat is saját telken kellene tartani, csak egy kissé álszentnek érzem, hogy jön a "mert a macskák!"

2020. dec. 6. 13:29
 19/29 anonim ***** válasza:
33%

"Mivel a urbanizált környezetben levő kisállatok 90% úgynevezett kártevő"

Erre milyen forrásod van?

2020. dec. 6. 14:29
 20/29 anonim ***** válasza:
51%
Csengettyű kell a macska nyakába.
2020. dec. 9. 18:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!