Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyit költötök havonta a...

Mennyit költötök havonta a cicáitokra?

Figyelt kérdés

Nekem 2 db cicámra kb. 30-40ezer Ft megy el havonta.

Ez normális? Esetleg sok?

Alom havonta kb. 5-6ezer Ft.

Bolha kullancs elleni csepp havi 3ezer Ft.

Macskafű és maláta paszta: 1500Ft.

Táp havonta (konzerv és száraz) kb. 25ezer Ft.

3 havonta szoktam venni alom zacskót és szaktalanítót, jutalomfalatot, kozmetikushoz járunk köröm vágásra, fogkrémet is szoktunk venni, lazacolajat és évente 4szer kapnak féreghajtót (össz. kb. 20ezer Ft)és 3-3 oltást(30ezer Ft).

Ti mennyit költötök a cicáitokra havonta, félévente , évente?

2020. okt. 27. 21:49
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
14%

#32. Nem kell, de ha kiállítási cica, akkor “elvárt” ez is...

Én mondjuk nem támogatom ezeket a kiállításokat, de azért vannak olyan cicák akik elviselik.

Szerintem ha amúgy jól tartja a gazdi, akkor ez a hóbortja még bőven belefér...

Illetve még ha beteg a cica, talán akkor is van olyan hogy szüksége van fogmosásra, de ebben nem vagyok biztos...

De száj higiénia miatt szokta árulni valami folyadékot is, ilyen kis fém dobozban és az ilyesmi pl. a gyógy tápok környékén szokott lenni a boltokban...

A körömvágás meg akkor is kellhet, ha nagy a cica körme, annyira hogy a kaparászástól sem csökken a mérete érdemben. Néha van ilyen, akkor azt le kell vágatni, de inkább kozmetikussal, mert a macskák körmében egy bizonyos ponton túl idegvégződések is vannak, és ha abba belevágsz, akkor az a macskának nagyon fáj... Esetleg el is fertőződhet.

Szélsőséges esetben akár a lábát is le kell vágni emiatt.

2020. okt. 28. 15:02
 32/33 anonim ***** válasza:
39%

A karomvágásra elég az otthoni körömcsipesz. A benti macskának nem kopik a körme, nem kell neki az éles karom az utcai harokhoz, vagy a vadászathoz. Ellenben véletlen sérüléseket okozhat a gazdának, magának a túl hosszú karmokkal. Beleakadhat bármibe.

Ideális esetben a macskák 14-8 éveket vígan megélnek, ami alatt eléggé használódik a foguk. Rengeteg utcamacskának van hiányos vagy totál le fogkövesedett fogsora, de rengeteg ilyen jellegű problémákkal küzdő kutyát, macskát látnak el az állatorvosok is. Én mondjuk nem fogkrémet használok rá hanem lehet kapni ilyen por alapú készítményt, napi egy késhegyni a táphoz keverve megelőzi a nagyobb gondokat. Természetesen ettől függetlenül nem lesznek 18 évesen is olyan fogai mint 2 évesen.

A többi hozzászólónak pedig üzenem hogy nem szép dolog egymás pénztárcáhában túrkálni :) Megvan az a vicc amikor a nem dohányos azt mondja a dohányosnak hogy amennyi pénzt az évek során elköltött cigire, abból már vehetett volna egy Lamborghinit? A dohányos visszakérdez, hogy na és a te Lamborghinid hol van? :) Én elköltök 15-20 ezreket a macskámra, te pedig szintén egyéb dolgokra aminek valójában anyagi haszna nincsen. Te is ugyanúgy elvered a pénzt hülyeségekre. Figyeld 2 hónapig a kiadásaidat és rájössz mennyi fasságra megy el a pénz, ami valójában "csak egy szelet csoki", "csak heti háromszor veszek ebédet" és társaik :)

2020. okt. 28. 15:23
 33/33 A kérdező kommentje:

31-es.

Én azért vágatom a körmeit mivel a kaparófát nem használják, így nem kaparnak semmit ezért pár hónap alatt nagyon éles a körmük.

A másik hogy mivel nagyrészt konzervet esznek, a száraztáp csak kiegészítés és nem akarom hogy fogkő alakuljon ki nekik.

2020. okt. 28. 16:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!