Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mégis mit akar a macskám?

Mégis mit akar a macskám?

Figyelt kérdés

Ivartalan kandúr. Nyávog, vernyog, járkál. Tudja, hogy idegesít vele, de felugrál olyan helyekre, ahova szerintem ő maga sem akar.

Az ember azt hinné, hogy a figyelemért teszi, de nem. Megsimogatni alig lehet, max pár másodperc erejéig hagyja, utána tovább áll és folytatja a járkálást, vernyogást. Kajája van. Nem szereti, ha felveszem, ha hozzáérek, nem érdekli a játék sem, de folyamatosan engem idegesít valamivel.

Persze biztos én vagyok a hülye a macskákhoz, de mentségemre szóljon van egy szintén ivartalan, de lány cicám. Na ő, ha odajön, tudom hogy simogatásra, ölelésre vágyik, és csak dorombol, bújik, rajtam fekszik. Ő nem g.cizik direktbe, mint a másik.

Na és a kandúrom olykor meg is kergeti a lányt, mintha utálná, hogy ő más, mint ő.

Tényleg nem értem, mi baja van a kandúromnak.

ma 08:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Enyém is ilyen. Kifejezetten "miattam" ver le dolgokat, mert míg a vernyogást ignorálom, erre (sajnos) ugrom. A simit ő se szereti, két simítá után már rezeg a farka, hogy hagyjam már békén.

A simivel amúgy sokszor az a bajuk, hogy túlstimulálja a bőrüket, és emiatt már kellemetlen nekik.

Szerintem amúgy a figyelmedet akarja, csak nem fizikálisan, hanem mondjuk hogy játssz vele. Simán lehet, hogy unatkozik.

Ezen kívül esetleg problémát is jelezhet. Viselkedése rendben van? Eszik, iszik, játszik? Tünetrejtő állatok. (Nem hiszem, hogy baja lenne, de érdemes kizárni a lehetőségét)

Esetleg olyan is lehet, hogy őfelsége nem találja elég frissnek a vizét vagy az almát. Próbál téged vezetni valamerre?

ma 09:58
 2/8 A kérdező kommentje:

“Szerintem amúgy a figyelmedet akarja, csak nem fizikálisan, hanem mondjuk hogy játssz vele. Simán lehet, hogy unatkozik.”

Mint említettem, játszani sem lehet vele, labda sem érdekli, cicapeca sem, inkább elmegy onnan.

“ Ezen kívül esetleg problémát is jelezhet. Viselkedése rendben van? Eszik, iszik, játszik? Tünetrejtő állatok. (Nem hiszem, hogy baja lenne, de érdemes kizárni a lehetőségét)”

Eszik rendesen, iszik is, sokszor a poharamból. :D Na meg kb mindig is ilyen volt, úgyhogy ha baja lenne már tudnánk róla.

“Esetleg olyan is lehet, hogy őfelsége nem találja elég frissnek a vizét vagy az almát. Próbál téged vezetni valamerre?”

A tisztaságra is ügyelünk, vezetni egyáltalán nem próbál semerre.

ma 10:04
 3/8 anonim válasza:

Ahogy az emberek, a macskák sem egyformák viselkedés szempontjából (sem).

Lehet, hogy féltékeny a lány cicádra.

Az is lehet, hogy fáj valamije, vagy az alom ahová jár, nem rendesen van takarítva.

ma 10:10
 4/8 anonim ***** válasza:
A macska fura jószág, szerintem biztos valahonnan az űrből jött :D Sajátos logikájuk van. Valamelyiknek nagyon specifikus, hogy mit is jelent a "játék", a normális macskáknak való játékokat le se bagózza.
ma 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős? Nem esetleg kamaszkori baromkodás? Mikor lett ivartalanítva? Lehet még benne vannak a hormonok.
ma 10:26
 6/8 A kérdező kommentje:

5# 2.5 éves. 3.5 hónapos korában lett ivartalanítva, mivel akkor találtuk.

A kislány előtt is ugyanilyen volt.

A lány is kb 3 hónaposan lett ivartalanítva.

ma 10:33
 7/8 anonim válasza:

Az egyik cicánk félénk, bizalmatlan és sok mindentől megrémül.

Másik cica nálunk viszont vagány, olyan "belevaló", bátor és életrevaló.

Mindkettő ivartalanított kandúr.

Mindkettő, mint minden cica, öntörvényű.

A te cicáid sem egyformák, ahogy írtad.

ma 12:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát, tekintettel, hogy most jön az ők párzási időszakjuk lassan, nem csodálom. Lehet benne maradt valahogy az ösztön ivartalanítás után, vagy kitudja. Fura egy állatok, de hát nem azért szeressük őket, mert annyira kiismerhetőek
ma 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!