Hogy lehet úgy nevelni egy macskát hogy ne igényelje a csavargást és azt hogy kint is legyen? Eddig akárhány macskám volt mind igényelte a kintlétet.
Az viszont nem jó hogy azon kell izgulni elütik-e.
Egyébként lehet jönni hogy ilyen olyan kerítést lehet csinálni amikor a korábbi macskáim simán felmentek a tetőkre is.
Én kertes házban benti cicát akartam. A macskám 2 hónapos korától bő 3 hónapon keresztül nyávogott ordítva az ablakban és az ajtóban egyfolytában, annyira ki akart menni. Totál kivoltam, én ilyenről nem hallottam még soha, hogy kiskorától nem akar megmaradni bent. Elvittük ivartalanítani, ugyanúgy folytatta. Kinti-benti lett. Macskabiztos kerítést én nem csináltatok, 2 ismerősömnek van, az egyiknél ki-be járnak a macskák ugyanúgy, a masiknál az egyik nem tud kimenni (a másik simán), de egész nap vagy a kerítésen lógva, vagy mellette visít, mert menne. Szóval saját tapasztalatom alapján van olyan macska, amelyik egyszerűen nem bírja a korlátozást. Az enyém 6 éves, nagyon jól elvan, ügyesen vigyáz magára, de nem örülök neki amúgy, hogy kint van, viszont kínozni se akarom őt.
Próbáld bent tartani, hátha sikerül.
Ezek az állatok nagyon intelligensek.
Attól, hogy bent tartod Őket, még foglalkozni kell velük és szellemileg fárasztanti... Talán nem is olyan sokat, csupán napi 1-2 órát. Persze ez változó, macskafüggő is, de az sajnos tény, hogy a legtöbb macskatartó egyáltalán nem akar foglalkozni a macskájával napi 5 percen belül.
Az ajtónál, ablaknál ugrálás, nyávogás tipikusan ennek a jele...
És sokaknak sajnos egyszerűbb törvényt sértve kibaxni csavarogni, mint foglalkozni vele...
Amúgy a macskabiztos kerítés teljesen jól működik!
Csak kell venni a fárattságot, hogy ne legyen a kerítés mentén semmi olyan, amin át tudnak mászni/ugrani pl. fa.
Az is megoldható, hogy a házra ne tudjanak felmenni, persze nem biztos hogy fillérekből... De a szökés mindig, minden esetben megakadályozható, csak mindenhol változó hogy mennyit kell rá költeni. Macska tartás előtt talán ezt is érdemes mérlegelni... Amúgy ha ki megy a macskád, jogilag 90 ezer forintra lennél büntethető.
Amúgy annyira bírom hogy a mr. tökéletesek itt vádaskodnak és szólnak le másokat.
Szoktam a macskáimmal foglalkozni sőt még velem is szoktak aludni.
Viszont ha elmegyünk itthonról nem hagyhatom őket bent mert nem bírják. Hiszen ha itthon vagyok is nyávognak egy idő után hogy mennének ki az udvarra.
Nem foglalkoztunk vele, haha... Nem volt akkor még gyerekünk, kb a macska volt a gyerek. Órákat játszottunk vele minden egyes nap. Én otthonról dolgoztam, a férjem meg 24/48-ban, kb sose volt egyedül, volt időnk szórakoztatni. Egy ideig működött, aztán megunt minket, és ment vernyogni az ajtóhoz.
By the way, a "macskabiztos" kerítésre mászik fel a macska, nem fára, és arról ugrik ki. Rohadt sok pénzért csinaltatta az ismerősöm, és ennyit ér. Bár igaz, egyiküknél a bénábbik macska nem tud kimenni, az csak hangosan nyávog egész nap, mert nem mehet... Persze lehetne madárháló tulajdonképpen az egész ház körül, de azért maradjunk már normálisak. A zárt kifutó valóban megoldás, de ha a macska abban is üvöltve nyávog, hogy ki akar menni, akkor az is inkább állatkínzás szerintem.
Én ezzel kicsit úgy vagyok, hogy oké, hogy NEKÜNK jó, ha bent tartjuk a macskát, mert nyugodtak lehetünk, hogy nem lesz baja, de ha NEKI nem jó, akkor nem vagyok benne annyira biztos, hogy ez a helyes, még akkor sem, ha kint veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!