Két fiatal kandúrmacskánk (ikrek) a napokban eltűnt. Létezik olyan, hogy egyszerre mindkettőt megszállta a csavargási kedv? Van rá esély, hogy hazatérhetnek?
A környékbeli tüzelő nőstények mindkettőre hatással vannak. A kérdés: miért nincsenek ivartalanítva?
Ha mennek a nőstény után, akkor se látnak, se hallanak, a reflexeik eltompulnak, könnyen elkapja őket egy kutya vagy elüti egy autó. Ha hazakerülnek, első utad vezessen az állatorvoshoz. Kandúr cicák ivartalanítása nem nagy kaland, pár órával később már szaladnak, nincs varrat, nincs lábadozás. És nem is olyan drága...
Így meg tudnod kell, hogy míg távol voltak, több alomnyi kiscicát legyárthattak, akik nagy részének nem lesz gazdája, kinyírják őket vagy szenvedések közepette elpusztulnak valamilyen betegségben...
Egyik már itthon van, talán megjön a tesója is.
A kérdést pedig nem azért írtam ki, hogy páran itt számonkérjék az ivartalanítás elmulasztását, én is tisztában vagyok vele, hogy szükség lesz rá. Többieknek köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!