Mit tegyek a bolhák ellen?
A nyakörv, és a cseppek semmit nem érnek, ha már benne van a bolha, de nyugi, pikk-pakk ki lehet írtani:) Vegyél állatpatikában Neostomosan oldatot. Kicsi ampullában árulják, egy ampullát 1-másfél liter vízzel kell felönteni. Büdös benzin szaga van, és olyan színű lesz a víz, mint a tej, de semmi baja nem lesz a cicának. Nekem yorkshire terrierem van, és nemréég én is találtam benne bolhákat, és már fürdettem is ezzel a cuccal, azóta nem találtam benne. De egy hét múlva érdemes újra átfürdetni, mert ha a bolhák leraktak petéket, akkor azok 6-7 nap múlva kelnek ki.
15-20 percig kell locsolgatni a cicát ezzel az oldattal (szerintem állítsd lavórba, vagy a mosdóba), lehetőleg a fejét is, mert amikor elkezded a hátára önteni, a bolhák a fejére "menekülnek". Lehet, hogy először a nyakára kellene önteni, és akkor nem tudnak a testéről a fejére átmenni. Szóval kb. negyed óráig locsolgasd ezzel, fontos, hogy mindenhol érje a bőrét. Utána vedd ki, egy kicsit itasd le róla, és hagyd megszáradni rajta. A fürdetés után ne mosd le vízzel! A benzin szag szinte azonnal elpárolog, nem fogod érezni rajta, és nem marad semmi nyoma a cicus szőrén. Ja, és a bolhák rögtön megdöglenek, valószínűleg már a fürdetéskor kihullanak belőle.
Szóval nagyon jó szer, nekem mindig van otthon belőle. A múltkor voltunk túrázni, és 2 kullancs is mászkált a kutyámon, mikor hazamentünk, valószínűleg ennél több is lehetett benne. Úgyhogy gyorsan lemostam neostomosannal, mert a kullancsok is azonnal kipotyognak, ha benne voltak.
Egy ampulla olyan 300-400 forint körül van.
Sok sikert, a kezelés után 2 nappal tegyél rá újra cseppeket, vagy nyakörvat, amit használtok.
És szerintem tartsál belőle Te is otthon, egy ismerősömnek van kisállatkereskedése, és azt mondta, hogy irdatlan mennyiségű bolhás állat van most, nem tudom miért.
Neostomosan, igen ez az, ezzel permeteztem be az egész lakást és az állatokat!
Igen, ez tényleg hatékony!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!