Bolhák, kullancsok ellen sampon vagy bolhanyakörv?
Sampon kutyának, cicának bolha ellen, se kullancs ellen nem nagyon használ. Esetleg pár hétig, de aztán újra visszajönnek. Igen, a bolhanyakörvekre azért mondják hogy nem használ mert mindenki 100-1000ft ig vesz, azok az olcsó vackok persze hogy nem használnak. Én vettem a kutyáknak 6000ft-ért bolhanyakörvet, már több mint 4 hónapja egy bolha sincs bennük! Kutyáknak a bolha elleni csepp nem igazán használ, de macskáknak nagyon hatásos!
Óh, és a cicákat lehet fürdetni! Nekem egy Perzsacicám van, és őt meg kell minden 2.hónapba fürdetni, mert a szőre vonzza a piszkot :) Persze amellett minden nap kifésülöm.
Az Én kutyám a szabadban él, így nyár elején és nyár végén megfürdetem egyszer samponnal, aztán csepp a nyakára. (használ)
Macskáknak csak nyakörv (használ)
He? Ne legyünk már parasztok.... Kérleek!!
Úgy értem hogy a csepp, csak kis időre jó.
Figyu, tapasztalatból mondom: A cicám befogadott/mentett kiscicaként került hozzám. Olyan szinten bolhás volt, hogy láttam, ahogy kb. ezren rohangálnak a cicában. Annyira pici volt, hogy nem mertem rá semmit tenni. Először tettem rá nyakörvet, bár rettegtem, hogy baja lesz a cicának. Semmit nem használt, ugyanúgy virgonckodtak a bolhák. Aztán gyógynövényes sampon következett, és fürdetések. Ez hatékony, tonnaszámra döglöttek a bolhák, de mivel a cica fejét azért kihagyja az ember, odamenekülnek a kis szemét bolhák, plussz azért a szőrben is el tudnak bújni.A cica meg megőrült a víztől..
Mikor nagyobb lett, frontline spot ont ajánlott a doki. Mikor először rátettem, látni lehetett, hogy agonizálnak benne a bolhák, iszonyú mennyiség kijött így belőle. A következő adag után pedig már semmi. Most két éves, rendszeresen használjuk a frontlinet, és nem bolhás őkelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!