Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet egészségügyi baja egy...

Lehet egészségügyi baja egy cicának, ha 8 hetes kora előtt választják el a családjától?

Figyelt kérdés
Most egy percre felejtsük el, hogy a törvény miatt kell megvárni a 8.hetet. És tegyük fel, hogy ahová kerül, az új gazdinál vannak másik cicák, fiatalabb és idősebb is, szóval szocializálódni is tudna. Egészségét tekintve érdekel a dolog. Egy cica elvileg 3 hónapos korára szokik le teljesen az anyatejről. Szóval ha 4-6 hetes korától nem kap, hanem mondjuk csak laktózmentes bolti tehéntejet?

2020. máj. 20. 09:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

sajnos részben a te hibád is hisz egy csecsemő is megeszik olyan kaját amit nem szabadna neki

a kiscica ugyan úgy megeszi

apránként kell hozzátáplálni a tej mellé nem azonnal

2020. máj. 20. 13:23
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon sovány volt és nem volt otthon más. Később hoztunk neki laktózmentes tejet. Meg rendeltem cicatápszert, de mire megjött, eltelt egy hét. Utána még 2 hónapig itta a tápszert. Mellé végig ment az animonda carny baby-paté meg a főtt hús, túró, tojás, hal. De gondolom akkor már mindegy volt, hogy mit kap, mert már az elején el lett cseszve. 😞
2020. máj. 20. 14:04
 13/19 A kérdező kommentje:
De akkor mi van azokkal a cicákkal, akik életük első kajáit felix alutasakossal vagy ilyesmivel kezdik? Ő legalább rendes kaját kapott.
2020. máj. 20. 14:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden macdka egyforma. Ezej szerint a tied érzékenyebb volt.
2020. máj. 20. 14:18
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Szerintem ez az egész egyben okozta a bajait. A korai elválasztás az anyjától lehet, hogy nagy stresszként is érte, plusz a kaja, plusz a genetika, így egyben.

2020. máj. 20. 14:23
 16/19 A kérdező kommentje:
Még valamit elfelejtettem írni. Minden, csak fél éves korától kezdődött. Azelőtt egy zabagép volt, folyton éhes és rohamosan fejlődött, nőtt. Utána előjöttek a bajok szépen sorban, egyik a másikat követve, ideje sem volt rendbejönni köztük. Ekkor megállt a növésben is, azóta se nőtt semmit.
2020. máj. 20. 17:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Előző cicámat kb. 4 hetesen nyomták a kezembe.. Imádni való volt, úgy kapaszkodott rögtön a ruhámba, hogy alig tudtam leszedni. Sajnos, gyenge lett az idegrendszere, félős volt és ettől kialakult egy stressz-alapú húgyúti betegsége. 7 évet élt csak, addig is nagyrészt gyógytápon és rendszeres orvosi kezeléssel. Pedig méretre hatalmas volt, lány létére 7 kg, csak hát nem ezen múlt.:(
2020. máj. 20. 17:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Ez a korai elválasztás miatt, vagy neki is genetikai betegség volt?
2020. máj. 20. 18:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Ezt az orvos sem tudta megmondani, de valószínűleg a korai elválasztás volt az oka. Fél éves korában jött elő a betegség először, onnan változó rendszerességgel, de sokszor stressz hatására. Pl. ideiglenesen költöztünk, ott volt már egy cica (az enyém nem szokott hozzá más állatokhoz, még emberekhez sem nagyon) annyira félt, hogy szinte rögtön begyulladt a hólyagja és enni sem akart, rohangáltam vele az orvoshoz.

Gondolom, az anya és testvérek hiánya miatt volt gyenge az idegrendszere szegénykének.

2020. máj. 20. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!