Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet egészségügyi baja egy...

Lehet egészségügyi baja egy cicának, ha 8 hetes kora előtt választják el a családjától?

Figyelt kérdés
Most egy percre felejtsük el, hogy a törvény miatt kell megvárni a 8.hetet. És tegyük fel, hogy ahová kerül, az új gazdinál vannak másik cicák, fiatalabb és idősebb is, szóval szocializálódni is tudna. Egészségét tekintve érdekel a dolog. Egy cica elvileg 3 hónapos korára szokik le teljesen az anyatejről. Szóval ha 4-6 hetes korától nem kap, hanem mondjuk csak laktózmentes bolti tehéntejet?

2020. máj. 20. 09:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%

A laktózmentes bolti tehéntejben nincs neki tápanyag tehát olyan mintha vízzel akarnád etetni.

Sokkal jobban hiányolni fogja az anyját. Benne marad nagyon a dagasztás illetve szopizás egész életébe. Nem lesz kiegyensúlyozott cica. Az anyja tanítja sok mindenre míg a te macskáid nem biztos hogy fogják max ha az egyikbe van egy kis anyai ösztön.

2020. máj. 20. 09:33
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

A dagasztást meg tudom erősíteni. Mentett macskát kb 4-5 hetesen fogadtuk be, a mai napig van hogy befekszik a takaróba és dagaszt közben pedig szopja a takarót.

Táplálásnak meg inkább jobb fajta tápszert válassz.

[link]

2020. máj. 20. 09:47
 3/19 A kérdező kommentje:

Az egyik cicám nekem is 4 hetes volt, mikor találtam, de ő már akkor sem szopizott és azóta sem, se nem dagaszt. A húst zabálta az első perctől, mikor még foga sem volt.

Viszont elég beteges. Ezért a kérdés. Bár a dokiét bajára zt mondta, hogy genetika, viszont a gyomorbajok, emésztés, szerintem a hirtelen elválasztás oka lehet. Mai napig csont sovány. Viszont hatalmas.

2020. máj. 20. 09:55
 4/19 A kérdező kommentje:
*Bár a doki két bajára azt mondta, hogy genetikai eredetű.*
2020. máj. 20. 09:56
 5/19 anonim ***** válasza:
76%

A tehéntejet felejtsd el, laktóz ide vagy oda, az NEM kell a macskának.

Az, hogy 4-6 hetesen már elkezd szilárd ételt is(!) magához venni, az nem jelenti azt, hogy onnantól nem szopizik tovább, míg az anya elválasztja a kicsiket, az hosszabb folyamat.

A szocializációs szempont, amiről te írsz, azt indokolja, hogy 8 helyett 10-12 hetes koráig maradjon az anyja mellett. Szóval a fenti indoklásaid is maximum azt jelentik, hogy 7-8 hetesen elhozhatod, korábban semmiképp, de egyetértek az előttem szólókkal: a te macskáid nem fogják helyettesíteni az anyamacska és a testvérek jelenlétét.

2020. máj. 20. 09:59
 6/19 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy régi sztori, talált cica....

Vannak másik cicáim, akikkel megtanulta a macskaviselkedés szabályait és nem is ez érdekel, írtam. Hanem, hogy a betegeskedését, a szervi bajokat mennyire lehet betudni a genetikának, lehetséges-e, hogy a korai elválasztás váltotta ki?

2020. máj. 20. 10:02
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én cicámat 6 hetesen fogatuk örökbe menhelyről. Tejet nem adtunk neki, ment tőle a hasa. Világ életébe vizet ivott és szép, egészséges (lekopogom) macska lett belőle. Szerencsére semmi baja nem volt soha ebből hogy már 6 hetes kora óta velünk él.
2020. máj. 20. 10:43
 8/19 A kérdező kommentje:
Akkor talán mégiscsak genetika. Talán akkor is bajos lett volna, ha 10 hetesen választódik el.
2020. máj. 20. 11:44
 9/19 anonim ***** válasza:
A gyomorbajok, emésztés, hasonló gondok hátterében mind az áll, hogy "a húst zabálta" már akkor, mikor az emésztőrendszere még nem állt erre készen.
2020. máj. 20. 12:33
 10/19 A kérdező kommentje:
4 hetesen akkor ha egyből tápszert adtam volna neki, még 1-2 hétig és utána fokozatosan adtam volna húst meg más kaját, akkor most nem lenne ilyen szarul? Tudtam, hogy az én hibám ..
2020. máj. 20. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!