Lehet egészségügyi baja egy cicának, ha 8 hetes kora előtt választják el a családjától?
A laktózmentes bolti tehéntejben nincs neki tápanyag tehát olyan mintha vízzel akarnád etetni.
Sokkal jobban hiányolni fogja az anyját. Benne marad nagyon a dagasztás illetve szopizás egész életébe. Nem lesz kiegyensúlyozott cica. Az anyja tanítja sok mindenre míg a te macskáid nem biztos hogy fogják max ha az egyikbe van egy kis anyai ösztön.
A dagasztást meg tudom erősíteni. Mentett macskát kb 4-5 hetesen fogadtuk be, a mai napig van hogy befekszik a takaróba és dagaszt közben pedig szopja a takarót.
Táplálásnak meg inkább jobb fajta tápszert válassz.
Az egyik cicám nekem is 4 hetes volt, mikor találtam, de ő már akkor sem szopizott és azóta sem, se nem dagaszt. A húst zabálta az első perctől, mikor még foga sem volt.
Viszont elég beteges. Ezért a kérdés. Bár a dokiét bajára zt mondta, hogy genetika, viszont a gyomorbajok, emésztés, szerintem a hirtelen elválasztás oka lehet. Mai napig csont sovány. Viszont hatalmas.
A tehéntejet felejtsd el, laktóz ide vagy oda, az NEM kell a macskának.
Az, hogy 4-6 hetesen már elkezd szilárd ételt is(!) magához venni, az nem jelenti azt, hogy onnantól nem szopizik tovább, míg az anya elválasztja a kicsiket, az hosszabb folyamat.
A szocializációs szempont, amiről te írsz, azt indokolja, hogy 8 helyett 10-12 hetes koráig maradjon az anyja mellett. Szóval a fenti indoklásaid is maximum azt jelentik, hogy 7-8 hetesen elhozhatod, korábban semmiképp, de egyetértek az előttem szólókkal: a te macskáid nem fogják helyettesíteni az anyamacska és a testvérek jelenlétét.
Írtam, hogy régi sztori, talált cica....
Vannak másik cicáim, akikkel megtanulta a macskaviselkedés szabályait és nem is ez érdekel, írtam. Hanem, hogy a betegeskedését, a szervi bajokat mennyire lehet betudni a genetikának, lehetséges-e, hogy a korai elválasztás váltotta ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!